Graham Gill archief (1)

op .

Graham GillGraham Gill, geboren in 1936 in Melbourne in Australie, werkte in de jaren 60 onder andere voor de zeezenders Britain Radio en Radio England vanaf de Laissez Faire. In de jaren 70 werkte Graham voor Radio Northsea en Radio Caroline. Na 1974 ging Graham Gill naar Radio Nederland. Hans Knot werkt op dit moment samen met Graham aan een boek over het leven en de radiocarriere van Graham Gill. De komende weken stuurt Hans ons regelmatig documenten die niet in het boek gepubliceerd zullen worden.

GRAHAM GILL ARCHIEF (1)
Tekst: Hans Knot - Scans: Hans Knot - Archief: Graham Gill - Foto: Graham Gill Radiodag 2006 (Copyright: MediaPages)

OntvangstrapportDe laatste maanden heb ik zeer nauw samengewerkt met Graham Gill om te komen tot een publicatie in boekvorm over het leven van Graham en zijn radiocarrière. Al de nodige hoofdstukken zijn klaar en vele foto's zullen te zijner tijd het boek opvrolijken en ik kan melden dat er zeker 40 foto's zullen worden gepubliceerd die tot nu toe totaal onbekend zijn.

QSLGraham heeft me vrijdag, toen we weer aan het begin stonden van twee dagen werken, een plastic tas meegenomen vol met allerlei aantekeningen, post van luisteraars als wel andere zaken met betrekking tot radio. Af en toe zal ik er iets van publiceren, en wel datgene geen plek zal vinden in het boek. Allereerst een ontvangstrapport (links) dat destijds vanuit Zweden is verzonden en de ontvangst van Radio Caroline beschrijft.

QSLDaarnaast vond ik een Radio Caroline QSL kaart (rechts & links onder) die ik nooit eerder heb gezien en waarvan ik denk dat deze nooit is uitgebracht. Er lag een aantal van in blanco enveloppen. Op de achterkant een tekst waarbij de naam van Bob Noakes ook nog eens verkeerd is gespeld. Wie heeft deze kaart eerder gezien, mag het me melden.


KLIK HIER voor meer informatie over Graham Gill op de Pirate Radio Hall of Fame (60's)

KLIK HIER voor meer informatie over Graham Gill op de Pirate Radio Hall of Fame (70's)

KLIK HIER voor een interview met Graham Gill op Soundscapes