Graham Gill archief (8)

op .

Wolf Brundtke en Graham GillGraham Gill, geboren in 1936 in Melbourne in Australie, werkte in de jaren 60 onder andere voor de zeezenders Britain Radio en Radio England vanaf de Laissez Faire. In de jaren 70 werkte Graham voor Radio Northsea en Radio Caroline. Na 1974 ging Graham Gill naar Radio Nederland. Hans Knot werkt op dit moment samen met Graham aan een boek over het leven en de radiocarriere van Graham Gill. De komende weken stuurt Hans ons regelmatig documenten die niet in het boek gepubliceerd zullen worden.

GRAHAM GILL ARCHIEF (8)
Tekst: Hans Knot - Scan: Graham Gill archief - Foto: Wolf Brundtke

BriefDe brief (links) die door Wolf Brundtke in juli 1974 is geschreven (zie ook Graham Gill archief deel 7) heb ik 2 dagen geleden gescand en per e mail naar hem toegestuurd. Zijn antwoord bleef niet lang uit want zondagmiddag kreeg ik al response en vertelt hij zelf het verhaal hoe het in het echt destijds is gegaan: 'Dat is inderdaad een hele grote verrassing die brief zo vele jaren terug te krijgen. Ik schreef het briefje destijds op de tender, terwijl we op weg waren naar de Mi Amigo; inderdaad een dag dat het weer te zwaar was om aan boord van de Mi Amigo te klimmen, dus bleven we op de tender.

Touw
De voorraden werden in plastic bakken gestopt en met touwen overgehaald naar de 'oude lady'. Dus ook kwam het briefje, gestoken tussen banden terecht aan boord. Ja, het waren nog steeds de grote tapes waarop de Mi Amigo programma's waren opgenomen. Peter van Dam nam het briefje van me aan en stopte het tussen de banden. Wat een herinneringen komen er nu bij mij naar boven! Ongelofelijk. Ik ga op zoek naar de foto's. Ik kan er nog aan toevoegen dat ik dezelfde avond nog de Graham Gill Show heb opgenomen, waarin Graham mijn brief voorlas. Ik zal er een mp3 van maken.

Nog sterker
Ik wil je heel hartelijk danken voor het terugsturen van het briefje. Ik was er vanuit gegaan dat voorgelezen materiaal overboord ging. Dus ook dank aan Graham voor het bewaren van die oude objecten van luisteraars. Ik dien je trouwens te vertellen dat ik in contact ben met Graham. Vorig jaar kwam hij, op terugreis uit Parijs, bij ons langs in Berlijn (foto) en bleef een paar dagen overnachten.' Je ziet een iets andere draai dan we hadden verwacht tijdens de behandeling van de in juli 1974 geschreven brief.


KLIK HIER voor deel 1 van het Graham Gill archief

KLIK HIER voor deel 2 van het Graham Gill archief

KLIK HIER voor deel 3 van het Graham Gill archief

KLIK HIER voor deel 4 van het Graham Gill archief

KLIK HIER voor deel 5 van het Graham Gill archief

KLIK HIER voor deel 6 van het Graham Gill archief

KLIK HIER voor deel 7 van het Graham Gill archief