VeronicaDag 31 augustus in RockArt

op .

adtinekeOp donderdag 31 augustus a.s. wordt in Museum RockArt in Hoek van Holland wederom een "Radio Veronica Dag" georganiseerd. Tussen 12 en 14 uur zal Tineke haar programma "Tineke Show" op NPO Radio 5 live presenteren vanuit Museum RockArt. Een groot aantal voormalig medewerkers van de zeezender Radio Veronica zal op deze dag aanwezig zijn. Tijdens de "Veronica Dag" zal de gerestaureerde boordstudio van Radio Veronica in bedrijf zijn. De voormalige Zeedijk studio van Veronica is ook in Museum RockArt te zien.


veronicadag2017Museum RockArt beheert in samenwerking met Stichting Norderney voor een belangrijk deel het cultureel erfgoed van de Zeezender Radio Veronica. Samen zorgen zij ervoor dat al deze herinneringen behouden zullen blijven. In Museum RockArt zal tot in lengte van jaren de geschiedenis van de Zeezender Radio Veronica een prominente rol blijven vervullen. Het behoort immers tot het Cultureel Nederlands Historisch Erfgoed.

31 augustus 1974
is een datum om nooit te vergeten en die ook in de toekomst nooit vergeten mag worden, een datum die niet meer weg te denken is uit de geschiedenislijn van Nederland. Museum RockArt organiseert daarom jaarlijks op 31 augustus de Zeezender Radio Veronica Dag waar met veel muziek en mooie verhalen terug gekeken wordt op een mooie periode.

Museum RockArt is gevestigd aan de Zekkenstraat 42 te Hoek van Holland en is 31 augustus geopend van 11.00 tot 18.00 uur. Entree € 7,50 per persoon
Foto: Tineke en Ad Bouman in de voormalig Zeedijk studio van Veronica in Museum RockArt (Copyright: Jacqueline Schut)

Poster VeronicaDag: Matthijs Tieleman

Video: Bert van der Laan

Bron: Jaap & Jacqueline Schut

Tags: Nieuws Actueel