images/categories/Nieuws.png

Foto's RadioDay 2017

op .

2017dag40Op zaterdag 20 mei werd de RadioDay 2017 gehouden in het Entrepotgebouw in Harlingen. Op het podium werden Frans van der Beek, Paul Rusling, Alan Beech en Mike Spenser geïnterviewd. Ze werden geïntroduceerd door Katja Hoekstra en Stevie Gordon. De Radio-Awards werden door Jan van Heeren uitgereikt aan Walter Galle, Hans Knot, Paul Rusling en Wim van de Water. Aan boord van het radioschip Jenni Baynton werden live radioprogramma's gemaakt onder de naam Radio Mi Amigo op 747 AM.

Radio Caroline krijgt AM vergunning

op .

ross2017Na ruim vijftig jaar heeft Radio Caroline eindelijk een uitzendlicentie. De voormalige zeezender mag gaan uitzenden via de middengolf voor de regio Essex/Suffolk. Dat heeft OfCom op 17 mei laten weten, zo meldt Radio Caroline op haar website. Voormalig Caroline DJ Bob Lawrence en junior minister Tracey Crouch hebben vanaf 2010 een intensieve campagne gevoerd voor een uitzendlicentie voor Radio Caroline. Meer details over de uitzendlicentie voor Radio Caroline zullen later bekend worden gemaakt, aldus Radio Caroline op haar website.

Radio Extra Gold gaat terug naar 1980

op .

carmiadouweIn de "De Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis" op Radio Extra Gold zijn aanstaande zaterdag de Radio Veronica Top 40 en Tipparade te beluisteren van week 20 in 1980. Maar er zijn nog meer zeezender herinneringen in het Radio Extra Gold weekend. Op zaterdag en zondag zendt Radio Extra Gold om 9 uur een historisch programma van één van de voormalige zeezenders uit. Op zondagmiddag presenteert voormalig zeezender DJ Ad Roberts een nieuwe aflevering van "Zout Water", gevolgd door "Pirate Gold".

Laatste uur Vinyl Marathon 2015

op .

vinyl1De 192 Videostream gaat vanaf vrijdag 12 mei om 20 uur voor de laatste keer terug naar de Vinyl Marathon in 2015. Op 18, 19 en 20 september werd toen live vanuit Hotel Lapershoek in Hilversum 3 dagen lang muziek gedraaid vanaf vinyl door DJ's van toen en nu. Kijk voor de laatste keer mee naar dit unieke evenement! Met o.a. Ad en Marcel Bouman, Thimon Schellevis, Rob van Wezel, Jaap Jansen, Bert van der Laan, Ruud Poeze, Rob Schel, Kees Brinkerink, Rob de Vaan, Niels en Helene Zack en Wim van de Water.

WereldOmroep 70 jaar audiofile

op .

wereld42Op 15 april j.l. was Radio Nederland WereldOmroep voor 1 dag terug. Live vanuit AutoMuseum Schagen via korte- en middengolf, Dab+ en internet. Met de apparatuur, de jingles en de tunes van toen. En met voormalig WereldOmroep medewerkers Wendy Duivenvoorde, Bob van Beeten, Lion Keezer, Ruud Poeze, Frank Garnier, Marc van Amstel, Pieter Damave, Graham Gill, Paul Brouwer, Willem Nijboer en Gerda den Hollander. Het volledige programma dat deze dag werd uitgezonden van 11 tot 18 uur is nu beschikbaar als audio file.

Beatles Dag in Museum RockArt

op .

sgtpepperTer gelegenheid van het feit dat het iconische album “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” van The Beatles vijftig jaar geleden verscheen en op 26 mei wereldwijd de langverwachte geremasterde versie beschikbaar komt, zal Museum RockArt in Hoek van Holland daar uitgebreid aandacht aan besteden. Die dag is het museum van 10.00 uur tot 20.00 uur geopend en zal er worden stilgestaan bij dit door velen als beste album uit de popgeschiedenis betitelde meesterwerk. Vanaf 15.00 uur is er live muziek door het duo Marcel de Boer en Michael van Remmen.

Jan Harteveld overleden

op .

janharteveldOp woensdag 17 mei j.l. ontvingen we het trieste bericht dat Jan Harteveld is overleden. Jan Harteveld was in de jaren '70 één van de kapiteins van de Mebo II, het zendschip van Radio Noordzee Internationaal. Jan Harteveld kwam regelmatig op de Radiodagen in Amsterdam en in Museum RockArt in Hoek van Holland. In augustus 2014 ontving Jan Harteveld in Museum RockArt het eerste exemplaar van het boek "Radio Noordzee: De Gouden Glans van Radio". Jan Harteveld is op 9 mei 2017 overleden op 83-jarige leeftijd.

Radio Mi Amigo 3 dagen op AM 747

op .

am747In het kader van de RadioDay 2017 keert de zeezender Radio Mi Amigo drie dagen lang terug op de middengolf. Dat gebeurt vanaf het radioschip Jenni Baynton op AM 747 of 402 meter zoals we vroeger zeiden. De uitzendingen beginnen op vrijdag 19 mei om 7 uur met historische programma's van Radio Mi Amigo. Op zaterdag 20 mei van 8 tot 17 uur wordt er live uitgezonden vanaf de Jenni Baynton. Daarna volgt de Radio Mi Amigo Top 50 van 20 mei 1978, gevolgd door historische programma's tot zondag 19 uur. Hier staat het volledige programmaschema.

RadioDay 20 mei 2017 in Harlingen

op .

radiodag2017Op zaterdag 20 mei wordt de RadioDay 2017 gehouden in het Entrepotgebouw aan de Dokkade (Willemshaven) in Harlingen. Dagvoorzitters Katja Hoekstra en Stevie Gordon openen om 11.00 uur de dag. Aan het woord komen daarna o.a. Frans van der Beek (Veronica), Paul Rusling (Laser/Radio 270), Alan Beech (Caroline) en Mike Spenser (Laser). Ook worden de Radio-Awards uitgereikt en nog nooit eerder vertoonde films gedraaid. Verder is er een ontmoetingsruimte met catering en marktkramen met o.a. zeezender merchandise en vinyl. (update: 15 mei)

Wereldomroep 70 jaar op 192 videostream

op .

wereld32Op de 192 videostream is vanaf vrijdag 5 mei weer heel wat radio nostalgie te zien. O.a. vanaf 20 uur een video verslag van het evenement "Radio Nederland WereldOmroep 70 jaar". Op 15 april j.l. werd voor 1 dag onder die naam live uitgezonden vanuit AutoMuseum Schagen op korte- en middengolf, Dab+ en internet. In het video verslag zijn o.a. Wendy Duivenvoorde, Marc van Amstel, Pieter Damave, Bart van Leeuwen, Bob van Beeten, Lion Keezer en Ruud Poeze te zien. Hans Hogendoorn verzorgde de vormgeving van het evenement.