images/categories/Nieuws.png

Wereldomroep 70 jaar op 192 videostream

op .

wereld32Op de 192 videostream is vanaf vrijdag 5 mei weer heel wat radio nostalgie te zien. O.a. vanaf 20 uur een video verslag van het evenement "Radio Nederland WereldOmroep 70 jaar". Op 15 april j.l. werd voor 1 dag onder die naam live uitgezonden vanuit AutoMuseum Schagen op korte- en middengolf, Dab+ en internet. In het video verslag zijn o.a. Wendy Duivenvoorde, Marc van Amstel, Pieter Damave, Bart van Leeuwen, Bob van Beeten, Lion Keezer en Ruud Poeze te zien. Hans Hogendoorn verzorgde de vormgeving van het evenement.

Ferry Eden's Mi Amigo Top 50 DOWNLOAD

op .

ferry2017Zaterdag 29 april 2017 presenteert Ferry Eden via foutemuziekradio.nl de Mi Amigo Vliegende Top 50 van 19 april 1975. Deze werd voor de achtste maal op rij live vanaf het zendschip M.V. Mi Amigo gepresenteerd als gevolg van eerdere politie invallen vanaf 17 februari 1975 in onder meer de Mi Amigo studio in het Belgische Opbrakel. Waar Noordzee en Veronica, met de introductie van de Nederlandse anti-zeezenderwet, op 31 augustus 1974 stopten, gingen Radio Mi Amigo en Caroline voor de Britse kust door met uitzenden.

Museum RockArt open op Koningsdag

op .

robbietinekeKoningsdag, donderdag 27 april, is museum RockArt geopend van 13 tot 17 uur. In deze week is het museum i.v.m. de schoolvakanties tevens extra geopend op woensdagmiddag 26 april. Begin april is in het museum de nieuwe expositie “De Rode draad van Shocking Blue - A tribute to Robbie van Leeuwen” geopend. Deze boeiende overzichtsexpositie is een mooi eerbetoon aan topmuzikant Robbie van Leeuwen. De bezoekers van deze expositie worden aan de hand van interessante info en popmemorabilia meegevoerd door de succesvolle carrière van popicoon Robbie van Leeuwen.

Radio Nederland live uit Schagen

op .

beatles6Op zaterdag 15 april a.s. verzorgen oud-medewerkers van Radio Nederland Wereldomroep nog éénmaal een programma vanuit de originele reportagewagen van de WereldOmroep. Dat gebeurd onder de noemer "Radio Nederland WereldOmroep 70 jaar". Dit unieke evenement vindt plaats in het Automuseum in Schagen en duurt van 11.00 tot 18.00 uur. De toegang tot AutoMuseum Schagen is gratis. Het programma wordt uitgezonden via internet, drie middengolf frequenties en vier korte golf frequenties.

Dick Verheul overleden

op .

dickverheul030410Dick Verheul is op 3 april op 60-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Radio Centraal FM. Dick werkte vanaf 1974 als DJ bij diverse radiostations aan land en op zee. Hij begon in 1974 bij FM piraat Radio Centraal in Den Haag. In 1978 werkte Dick Verheul voor de zeezender Radio Mi Amigo en in 1986 en 1987 bij de zeezender Radio Monique. Daarna maakte Dick onder anderen programma's bij Hofstad Radio in Den Haag. In september 2000 werkte Dick Verheul mee aan de Radio Mi Amigo Revival vanuit Belgie.

Radio Caroline Top 50 1979 op Extra Gold

op .

smc6In de "De Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis" op Radio Extra Gold zijn aanstaande zaterdag de Radio Veronica Top 40 en Tipparade te beluisteren van week 17 in 1969. Maar er zijn nog meer zeezender herinneringen in het Radio Extra Gold weekend. Op zaterdag en zondag zendt Radio Extra Gold om 9 uur een historisch programma van één van de voormalige zeezenders uit. Op zondagmiddag het tweede programma van Thimon Schellevis op Extra Gold, een Radio Caroline Top 50 uit 1979 en een aflevering van Pirate Gold.

Video verslag Radio Nederland 70 jaar

op .

video70jaarOp zaterdag 15 april verzorgden oud-medewerkers van Radio Nederland Wereldomroep nog éénmaal een programma met gebruik van de originele reportagewagen van de WereldOmroep. Dat gebeurde onder de noemer "Radio Nederland WereldOmroep 70 jaar" live vanuit Automuseum in Schagen. Het programma werd uitgezonden via internet, 4 middengolf frequenties, 4 korte golf frequenties en DAB+. We publiceerden op 16 april al een uitgebreid verslag en een fotoreportage. Sinds vandaag staat ook het video verslag van Alex van den Hoek online.

Foto's Radio Nederland 70 jaar

op .

wereld69Op zaterdag 15 april verzorgden oud-medewerkers van Radio Nederland Wereldomroep nog éénmaal een programma met gebruik van de originele reportagewagen van de WereldOmroep. Dat gebeurde onder de noemer "Radio Nederland WereldOmroep 70 jaar" live vanuit Automuseum in Schagen. Het programma werd uitgezonden via internet, vier middengolf frequenties, vier korte golf frequenties en DAB+. Het evenement trok veel bezoekers en er kwamen tientallen ontvangstrapporten vanuit de hele wereld binnen via het mailadres van het evenement.

Radio nostalgie op 192 video stream

op .

stendersekdomOp de 192 videostream is vanaf vrijdag 14 april weer heel wat radio nostalgie te zien. Om te beginnen een uitgebreid verslag van het "optreden" van Rob Stenders en Gerard Ekdom tijdens de Vinyl Marathon op 18, 19 en 20 september 2015 live vanuit Hotel Lapershoek in Hilversum. Er werd toen via internet, AM en DAB+ 3 dagen muziek gedraaid vanaf vinyl. Stenders en Ekdom waren één van de hoogtepunten van het evenement. Na hun eigen show bleven de heren destijds nog even zitten en maakten samen met Ad Bouman een ABTT.

Radio Nederland voor 1 dag terug!

op .

schagen2Op 15 april a.s. verzorgen Dick Klees, Hans Hogendoorn, Pieter Damave en Ruud Poeze, allen oud-medewerkers van Radio Nederland Wereldomroep, nog éénmaal een uitzending vanuit de originele reportagewagen. Dit unieke evenement vindt plaats in het Automuseum in Schagen en duurt van 11.00 tot 18.00 uur. Vanzelfsprekend bent u op die dag van harte welkom aan de Lagedijkerweg 1 in Schagen. De toegang is gratis, waarbij een vrijwillige donatie aan het automuseum vanzelfsprekend uiterst welkom is.