Opname De Reünie over Veronica

op .

kro reunieHet TV programma "De Reünie" gaat op zondag 23 februari over de zeezender Radio Veronica. De opnames voor het programma hebben afgelopen vrijdag plaats gevonden, schrijft voormalig Radio Veronica medewerker Juul Geleick. Juul schrijft verder over de voorbereiding van "De Reünie": "De voorbereiding koste een half jaar. De redactie mensen van De Reünie hebben erg hun best gedaan. Het eerste contact was afgelopen augustus. Ik heb de redactie voorzien van namen en adressen. En zij gingen zich "inlezen". Gelukkig waren alle boeken voorhanden en ons archief stond ook ter beschikking. Ad Bouman voor het film materiaal en ik was "chef" audio en documenten".


Juul schrijft verder: "Eindeloze mailwisselingen en overleg was het gevolg. Ook werden de meeste mensen bezocht door de redactie. Uiteindelijk kwam de redactie met een lijst met namen van wie zij dachten dat het programmatisch leuk was om te benaderen. Ik heb daar m'n licht over doen schijnen en suggesties gedaan en ook opgemerkt wie ze in mijn ogen nog erbij moesten vragen. Het bleek dat niet iedereen wilde mee doen om hem moverende reden. Namen geef ik niet prijs. Zou niet netjes zijn. Maar dat schijnt in iedere "school-klas" voor te komen.

Ook het aantal mensen dat zou worden uitgenodigd lag lager dan in een reguliere "klas". Dit omdat de redactie iedereen aan het woord wil laten. Daartoe is er ook meer zendtijd gekregen. Op het laatste moment kwam er bij een collega een "kink in de kabel" inzake de daadwerkelijke aanwezigheid in de studio bij de opname. Maar met hem is wel een filmpje gemaakt dat in het programma te zien is.

Kortom het was een lange dag, maar de moeite waard en het was leuk om elkaar weer eens te ontmoeten. Bij een enkeling was dat al weer langer geleden.

Kortom kijken maar op 23 februari 2014 naar KRO's Reünie, 20.20 uur, Nederland 1".


Weblink: KRO Reünie

Weblink: Internet RadioCafe over KRO Reünie

Weblink: Stichting Norderney


Foto: Ad Bouman, Juul Geleick en Lex Harding (copyright: Juul Geleick)

Bron/tekst: Juul Geleick