Kro's De Reünie over Radio Veronica

op .

reunieHet TV programma "De Reünie" gaat op zondag 23 februari over de zeezender Radio Veronica. Het programma wordt volgende week opgenomen, aldus voormalig Veronica medewerker Juul Geleick. De KRO schrijft over het programma: "Rob Kamphues praat met de radiomakers van Veronica. In 1974 werd de legendarische zeezender Veronica uit de lucht gehaald. Nu 40 jaar later komen de radiomakers van toen voor het eerst samen op tv, bij KRO De Reünie".


De KRO schrijft verder: "De oude rotten in het vak halen herinneringen op uit hun jongensboek. Ook krijgen we een kijkje op het landgoed van dj Lex Harding. En Tom Mulder laat zien hoe het hem vergaat na zijn hersenbloeding in 2004. De enige vrouw uit het midden, Tineke de Nooij heeft nog altijd een eigen radioprogramma. Een bijzondere aflevering boordevol herinneringen aan een bewogen periode".

Juul Geleick meldt ons verder: "Naast Ad Bouman en ik zitten er nog 10 -Veronica- klasgenoten in het programma. De mensen van de KRO-NCRV hebben heel erg hun best gedaan en in mijn ogen een evenwichtig programma bedacht. Wat ik trouwens niet wist is dat presentator Rob Kamphues meer een Radio Noordzee fan is. Het programma wordt geregisseerd door regisseur Eduard Huis in 't Veld".

Uitzending: KRO De Reünie, zondag 23 februari, 20.20 uur, Nederland 1

Weblink: KRO Reünie

Weblink: Internet RadioCafe over KRO Reünie

Weblink: Stichting Norderney


Bronnen: Juul Geleick / KRO

Foto: Ad Bouman, Juul Geleick en Karel van der Woerd in september 1974 voor de Radio Veronica studio (copyright: Stichting Norderney)