5-10: Radio Noordzee herinneringen

op .

ferryseptember2024Zaterdag 5 oktober 2024 staat in het teken van RNI met de RadioTag Hilden én een Noordzee Top 50. De afgelopen zomer waren er diverse zeezender evenementen die te maken hadden met 1974, vijftig jaar terug. Smaakt dat naar meer, dan is de RadioTag op 5 oktober 2024 in Hilden meer dan een bezoek waard! Het kleinschalige maar heel gezellige evenement niet ver van Düsseldorf kent interessante zeezender onderwerpen. Het wordt bovendien gehouden in het Technisch Museum QQTec , een tentoonstellingsruimte waar oude radiotoestellen te zien zijn.


Deze 22e editie van de RadioTag staat deels in het teken van RNI, Radio Noordzee Internationaal. Het onderwerp wordt met foto’s en radiofragmenten ingeluid door RNI-kenner Ben Meijering. Hans Knot, auteur en expert op het gebied van de radio geschiedenis gaat in op de belangrijke rol die de zeezenders hebben vervuld. Herbert Visser, ondertussen directeur Veronica, geeft in ‘Herbie's Aktualiteiten‘ een inkijkje in de media-ontwikkeling in de BeNeLux-landen.

Voor de RNI-fans en voormalige Noordzee-luisteraars is deze RadioTag een échte aanrader! Speerpunt van de dag is namelijk: ‘Radio Northsea International - de laatste Jambouree!‘. De voormalige RNI diskjockeys Roger Kent, Marc van Amstel, Peter Hartwig en Bob Noakes zijn in een forum op het podium aanwezig. Via videoconferentie is er contact gepland met voormalig RNI eigenaar Edwin Bollier, zijn rechterhand Vic Pelli, de dj’s Robb Eden en Brian McKenzie.

Er zijn meestal enkele verkoop-stands met boeken, platen en andere zeezenderherinneringen. Ferry Eden verkoopt er zijn Mi Amigoboek, de Mi Amigo- en Monique-usb’s en je kunt voor-intekenen op het Radio Moniqueboek. Aankoop en voorintekening kan ook via www.miamigoboek.eu. Ben je Noordzee fan en zit Hilden er op 5 oktober 2024 niet in, dan presenteert Ferry Eden die middag 12-15 uur de Noordzee Top 50 van 3 oktober 1971 via www.foutemuziekradio.nl. (info volgt nog).

Je bent van 13.00 tot 19.00 uur welkom op de 22e RadioTag, de toegangsprijs bedraagt 12 euro en de locatie is: QQTec, Forststrasse 73, D-40721 Hilden, Duitsland www.qqtec.art/museum/.

Meer informatie vind je op www.offshoreradio.info.

Bron/tekst: Ferry Eden / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel