Radio Caroline met Nederlandse bands

op .

rossrevenge2018In de Tuesday Late show op Radio Caroline is vaak een uur gevuld met Nederlandse bands, maar op dinsdag 1 oktober staat de gehele twee uur durende show in het teken van muziek uit Nederland. Al in de jaren zeventig was Radio Caroline, samen met Radio Veronica, het uithangbord voor Nederlandse muziek voor luisteraars in Groot-Brittannië, waardoor acts als Shocking Blue, Golden Earring, Kayak en Focus ook aan de overkant van de Noordzee zeer populair werden. In navolging van die erfenis draait Radio Caroline op dinsdag 1 oktober twee uur lang Nederlandse bands.


Online te beluisteren via www.radiocaroline.co.uk, in Groot-Brittannië ook op DAB en in heel Noordwest-Europa op de middengolf via 648 kHz AM.

Naast oudere artiesten en bekende bands als Tee Set, Wally Tax, Rob Hoeke en Vandenberg, zijn er ook vrij onbekende pareltjes als Machine uit Rotterdam, Bojoura, Van Velzen en Carlsberg te horen. En er zijn ‘Twin Spins’ van Shocking Blue en Blues Dimension uit Zwolle.

In het tweede uur is een half uur gereserveerd voor de legendarische band Kayak. Naast studiotracks is er een miniconcert met live-opnames uit Paradiso in Amsterdam en theater 't Kielzog in Hoogezand-Sappemeer. Maar er is ook nieuwe muziek van bands als Ayreon en The Lemmings.

Radio Caroline, de legendarische zeezender en de boot die 60 jaar later nog steeds rockt, is er trots op artiesten en bands uit Nederland te blijven draaien die in eigen land nauwelijks op de radio te horen zijn.

De show is samengesteld door Hans Kremers, gepresenteerd door André van Os en wordt uitgezonden op dinsdag 1 oktober 2024, 22.00 uur - middernacht VK tijd, 23.00 uur - 01.00 uur Midden-Europese tijd.


Bron/tekst: Andre van Os / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel