Chris & Gerard: Reuzen in de Nederpop

op .

nederpopreuzenOp 10 december van dit jaar zouden de broers Chis en Gerard Koerts 76 zijn geworden. Gerard overleed in februari 2019, Chris in november 2022. De tweeling is vooral beroemd als de toetsenist en de gitarist van Earth & Fire; een groep die niet alleen erg succesvol was met singles, maar ook een lp uitbracht die al decennia wordt gezien als een mijlpaal in de Nederpop, Song Of The Marching Children. Echter: ze hebben veel meer gedaan. Als Earth & Fire Orchestra brachten ze later twee cd’s uit die geheel met toepassing van midi waren gemaakt.


En waarvan sommige nummers als ‘modern klassiek’ kunnen worden betiteld. Ze waren bijvoorbeeld betrokken bij het succesvolle Kinderen Voor Kinderen en ze werkten samen met Anneke Grönloh.

Afgelopen zomer is programmamaker René van den Abeelen naar Frankrijk gegaan om de beide weduwen van de broers te laten vertellen over hoe Chris en Gerard waren en werkten.

Verder heeft hij met Bart Peeters gesproken; de man die als manager van Anneke Grönloh aanwezig was bij de opnamen van haar en Chris en Gerard.

Resultaat is een twee uur durende special ‘Chris en Gerard Koerts, Reuzen In De Nederpop’ met stukjes interview en verder veel muziek, vergelijkbaar met zijn Earth & Fire 50-special van een aantal jaar geleden.

Die special is inmiddels aangeboden aan alle stations die wekelijks zijn radioprogramma Muziektherapie uitzenden met het verzoek er een plekje voor in te ruimen op zondag 10 december, liefst in de avond uren. Zo hoopt hij er een Koerts-zondag van te kunnen maken.

De eerste aanmeldingen zijn inmiddels al binnen!

Maar: ook stations die Muziektherapie niet afnemen, kunnen deze special, uiteraard kosteloos, toegezonden krijgen om op die zondagavond uit te zenden! Neem maar contact op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bron/tekst: René van den Abeelen / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel