Frank van der Mast op Mi Amigo

op .

extragoldlogo2021Zeezenderuren op de vroege zaterdag- en zondagochtend en de Extra Gold Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis gaat terug naar 1980 met origineel vinyl! Om te beginnen op de zaterdag- en zondagochtend een historisch zeezenderuur van 9 tot 10. Uitgezocht en waar nodig bewerkt door Herbert Wentink. Terug in de tijd naar 18 maart 1989 met Fred van Amstel (Fred Hendriks) en “Revenge” op Radio 8.1.9. Jaap en Jan zorgen daarna voor de typische Extra Gold sfeer; dus even terug naar toen met het geluid van toen (met alles er op en er aan).


Jan Streefland maakt er een feestje van op de zaterdagmiddag van 12 tot 13 uur met Happy Saturday ! Een verrassende maar uiterst prettige zaterdagmiddagshow ! Dan zit vanaf 13:00 uur Peter Hoogwerf weer paraat voor een historische Top 40. Deze keer is het 1980 ! The Old Lady blies haar laatste adem uit ..... en het werd een tijdje nogal stil op de Noordzee. De hoogste nieuwe in de Top was op 25 Oscar Harris - Song for the children. In de Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis van Extra Gold, waarbij onder auspiciën van de Stichting Nederlandse Top 40 ook met regelmaat de bijzondere hit- en tiplijsten aan de orde komen is natuurlijk ook vanaf 16:00 uur het motto "Even terug naar toen". De complete bijbehorende Tipparade met Bert van der Laan uit 1980 is er voor de ware liefhebber, want niet alleen de overbekende hits komen aan bod bij Extra Gold, ook de soms bijkans vergeten tipnoteringen geven kleur aan de beleving van de tijd van toen. Gewoon vanaf de originele 45 toeren plaatjes van toen, omdat het kan.

Goud van Oud met Martien
Na 18 uur presenteert Martien Engel de roemruchte muziek- en radiohistorie opnieuw in een prettig uurtje Goud van Oud. Alles er op en er aan, dus met leuke terugblikjes naar de radio van toen met vertrouwde jingles, commercials en uiteraard de muziek.

En dan ... Elvis van Veen ... down Memory Lane ....
Martien's radiocapriolen worden om 19 uur gevolgd door .........Fred van Veen ! Fred heeft het plan opgevat om zijn Tand des Tijds (vroeger op de woensdagmorgen te beluisteren) nieuw leven in te blazen in het vrijgekomen uurtje op de zaterdagavond. We kunnen dus nu stellen ... de zaterdagavond is van ... Fred van Veen ! Want ... The Memphis Flash, de radio documentaire over het muzikale leven van Elvis Presley is er gewoontegetrouw om 20 uur. Ieder lied van Elvis komt in chronologische volgorde voorbij, maar ook de originele versies van die songs!
Van 21 tot 22 uur dan Classic Crooners! A trip down Memory Lane vanuit Van Veen’s Crooner Café.

Zondagmiddag; Ron is er met De Vinylclub en daarna even Nonstop pareltjes. En uiteraard Pirate Gold.
Om te beginnen ... van 9.00-10.00 uur het zeezenderuur van Herbert Wentink op de zondag neemt de luisteraar mee terug naar roerige periodes met avontuurlijke radio vanaf . Een historische uitzending van 19 maart 1977 met Frank van der Mast ( Jan de Hoop ) met “Ook goeiemorgen” op Radio Mi Amigo. Na Jaap en Jan is de zondagmiddag weer muzikaal onderhoudend. Ron van der Tuijn is weer present met zijn Vinylclub. De mooiste muziek van toen natuurlijk ook vanaf de geluidsdragers van toen ... vinyl dus !! Na een paar uur Nonstop pareltjes is er zoals elke week van 17 tot 19 uur Pirate Gold (productie Peter Vrakking). Met uiteraard de RNI Treiterschijf, de Veronica Alarmschijf, de Monique Satellietschijf en Mi Amigo's Lieveling. De zeezender classic, de radiotune en meer vaste items horen er uiteraard ook bij. En zoals altijd... de hits uit de 60's, 70's en 80's maken een uniek stuk offshore-beleving op zondagmiddag compleet.

’s Avonds …. Op herhaling voor de ware liefhebber (of iedereen die het ooit gemist heeft) ….. op zondag meer gerichte Weekend-Hitgevoeligheid met Dave.
Om 19 uur is het tijd voor zondagavond-mastermixer Dave Roest met de Nonstop 80's Top 40. Dave is voorlopig helaas gestopt met het maken van nieuwe shows door nijpend tijdgebrek maar gelukkig is er nog een leuk archief met de shows van Dave voorradig. Dus … voor iedereen die het ooit gemist heeft of gewoon nog eens terug wil luisteren; dit jaar Dave op herhaling op de vroege zondagavond !

En .... meteen na Dave is Pieter Oele er met zijn Albumshow
Het vertrouwde zondagavondgeluid met Pieter Oele is er weer op de zondagavonden met de Albumshow 2.0 !
Zo klinken om 20 uur weer de vertrouwde klanken van bekende - en bijzondere albums, die vanaf nu voornamelijk uit de USA lijsten komen. Heerlijk grasduinen met Pieter langs de albums van toen met de Billboard lijsten als leidraad en met de fijne platenkeus van Pieter als slagroom op de taart. Aanrader voor de zondagavond na Dave ! Pieter volgt overigens de zelfde historische hit-jaren die dit weekend ook op zaterdagmiddag voorbij komen bij Extra Gold. De actuele lijst en van Pieter staan uiteraard ook elke week op de site.

Verdere programma's doordeweeks :
Frank van Agtmaal op de vrijdagavond om 18 uur
Frank van Agtmaal maakt elke vrijdagavond van 18 tot 20 uur een nieuwe aflevering van een prima gouwe ouwe chart-programma met daarin highlights van een bepaalde hitlijst van Billboard uit de USA. Vooral uit de Sixties en Seventies, uiteraard ! De grote hits natuurlijk, maar zo nu en dan ook typisch van die plaatjes die alleen maar in dit soort mooie lijsten van toen genoteerd stonden en tegenwoordig op de radio weinig tot geen aandacht meer krijgen. De actuele lijst staat op de site.

Elke week weer een opvallende ster of groep van toen in ..... De Artiest van de week
Elke week laten diverse artiesten van naam en faam letterlijk van zich horen via Extra Gold, middels gesproken boodschappen aan de luisteraars om zo hun classics van toen nog eens extra luister bij te zetten. De lijst, een initiatief van Herbert Wentink, is inmiddels meer dan indrukwekkend - een kleine greep : Meat Loaf! , Olivia Newton-John !, The Police !!, Lou Christie, Robert Cray, Q65, Swinging Blue Jeans, Level 42, Grand Funk Railroad, Jay&the Americans, Saskia en Serge, Gloria Gaynor, Helen Shapiro, KC van de Sunshine Band (Harry Wayne Casey), Tavares, Jimmy Bo Horne, Little River Band, Colin Blunstone, Henny Huisman (als drummer van Lucifer), Bolland&Bolland, Korgis, America, Pointer Sisters, Precious Wilson van Eruption, Bonnie Tyler, Europe, Mai Tai, New Seekers, Paul Carrack, Nits, George Baker, Petula Clark, Yardbirds, George McCrae, Poco voorman Rusty Young, Fisher Z (John Watts), The Lovin' Spoonful, The Osmonds (met Merril Osmond), Chris Andrews, Chris DeBurgh, the Fortunes, Connie Francis, Duran Duran, Gino Vannelli, Oscar Benton, Ben Cramer, Champagne, Kool & the Gang (Robert 'Kool' Bell), Graham Gouldman van 10 CC, Bucks Fizz, Kayak - Ton Scherpenzeel, Suzi Quatro, The Flirtations, The Three Degrees, Earth&Fire, Dionne Warwick, The Real Thing, Sailor met George Kajanus, the Animals, Luv' met Marga Scheide, Styx, The Chi-Lites, Tommy James & the Shondells, Rubettes, INXS, the Troggs, Henk Wijngaard, Robin Campbell van UB40, Foreigner (Kelly Hansen), Kadanz, Tje Box-Tops (Bill Cunningham), The Manhattans, Lois Lane (Suzanne Klemann), Chicago, V.O.F. De Kunst, Air Supply, The Ventures, DIzzy Man's Band (Klaas Versteeg), Oleta Adams, The Association (Russ Giguere), The Bangles, Orelans met Lance Hoppen, Paul Anka, Sally Carr, de onvergetelijke zangeres van Middle of the Road, Marmalade, Spandau Ballet (Steve Norman), Matchbox, Maywood met Alice May, Gloria Estefan, Maggie Reilly, Wet Wet Wet, Diesel met Rob Vunderink, Alides Hidding (Time Bandits), Paul Young, The Equals (Pat Lloyd), Jan Akkerman, Polle Eduard, John Helliwell van Supertram, Chi Coltrane en The Cats (met Arnold Mühren).

De "Artiest van de week" zaterdag 18 maart tot en met vrijdag 24 maart ... Joe Bourne !
Herbert gaat onvermoeibaar door met het uitbreiden van een inmiddels meer dan imposante lijst van gewaardeerde- en veelal wereldberoemde artiesten die graag hun hits van toen voorzien van een groet aan de luisteraars van Extra Gold. In de 2e helft van de Seventies maakte de Nederlandse muziekscene met een vriendelijke zanger met een prettige- en veelzijdige stem uit de USA die in Nederland was neergestreken en hier carriere wilde maken. Joe Bourne scoorde een aantal hits en hitjes en een dito aantal tipparade noteringen maar haalde helaas net niet de top van de vaderlandse muzikale eredivisie. To know you is to love you, Bourne to satisfy, Baby you're the one, Just like a woman, Hold on to what tou've got ...... singles die niet elke dag meer op de radio te horen zijn, maar wanneer je weer hoort meteen een herinnering aan deze tijd oproepen. Tot in de jaren '80 bleef Joe actief in de Nederlandse scene om uiteindelijk weer terug te keren naar zijn geboorteland. In de USA is Joe tot op de dag van vandaag actief, niet in de hele grote venues, maar wel in het circuit van kleinere optredens waar hij nog steeds een veelgevraagd en gewaardeerd artiest is. Joe spreekt zelfs nog wat Nederlands en heeft uiteraard een persoonlijke boodschap voor de luisteraars van Extra Gold !

Bron/tekst: Bert van der Laan / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel