Mi Amigo naar 319 en nieuwe jingles

op .

ferryedenjanuari2023Sinds 1 december 1977 zonden Radio Caroline en Mi Amigo vanaf het gelijknamige zendschip in de Theemsmonding samen uit op de 319 meter middengolf, 962 kHz. Daartoe had Caroline zijn uitzendingen overdag moeten opgeven en was na Mi Amigo pas vanaf half 8 ’s avonds te beluisteren tot om 6 uur de volgende ochtend de nieuwe dag van de Vlaamse zender begon. Het uitgedunde team, na vertrek van drievijfde van het boordteam en de helft van het Playateam, bestond uit Ton Schipper, Haike Debois en technicus Bokkebroek. UPDATE 8-1 DOWNLOAD


Aan boord de twee enig overgebleven boord dj’s Herman de Graaf en Ferry Eden. Hoorbaar in de programma’s waren de problemen nauwelijks en het nieuwe 3-1-9 jinglepakket, het eerste dat Ren Groot en zijn bedrijf Top Format voor een radiostation maakte, gaf het station een soort nieuw elan.

Het was duidelijk dat de gezamenlijke pogingen van de Britse-, Nederlandse- en vooral Belgische overheid tot drooglegging van het zendschip door de bevoorrading vanuit hun havens te voorkomen in zekere zijn wel effect hadden. De kranten stonden vol over negatieve verhalen over de slechte situatie rondom Mi Amigo, die vooral afkomstig waren van de opgestapte Frank van der Mast en Stan Haag. Zowel de brandstof- al de voedselsituatie aan boord was slecht en door het stormachtige weer was bevoorrading zowel per boot als per vliegtuig nauwelijks mogelijk. Bovendien was het door de uitgedunde boordploeg voor zowel Ferry Eden als Herman de Graaf de vraag wanneer ze een keer zouden worden afgelost. Maar op vrijdag 6 januari 1978 was er dan toch een tender met brandstof, voedsel, post en nieuwe programmabanden, grammofoonplaten plus de hitlijsten.

matop7jan78Aldus kon Herman de Graaf op 7 januari de Mi Amigo Top 50 presenteren. Voor de dag nadien was het hit jaaroverzicht 1977 met de twee live dj’s op het zendschip voorzien, reden waarom de presentatie van de Nederlandse Top 40 op zondag die keer voor Ferry Eden verviel. Die Top 40 kon Veronica wegens gebrek aan zendtijd maar gedeeltelijk uitzenden op Hilversum III en was alleen bij Mi Amigo in zijn geheel te beluisteren. Nadeel was wel, dat door de gebrekkige bevoorrading de lijst van een week eerder werd uitgezonden, zodat de kans nog het grootst was, dat de nieuwe platen van die lijst aanwezig waren. Een ander probleempje was dat de jinglecassette met de kenmerkende Top 40 tune op het zendschip ‘in de soep’ was gelopen terwijl de master onvindbaar was. Ferry Eden behielp zich toen met de tune ‘Orchester Werner Drexler - World cup fanfare’, die hij eerder gebruikte als Top 50 tune op zijn Utrechtse piratenzender en die hij op een master had meegenomen naar het zendschip.

‘In de dagen na 11 januari was het in de Theemsmonding het meest afgrijselijke weer dat ik ooit op zee ben tegengekomen’, aldus Ferry Eden. Ik weet nog dat ik twee dagen later op mijn radioverjaardag wat troosteloos voor me uit stond te staren op de brug van het zendschip en dat de golven over het schip heen sloegen en de boot alle kanten op schudde. We waren vanwege de gevaarlijke situatie een paar dagen uit de lucht en vroeg me vanaf de brug bezorgd af of de mast niet zou afbreken of nog erger…! Wat me daar op de been hield was de gedachte dat ik talloze leeftijdgenoten kende, die eigenlijk op mijn plaats op de zeezender zouden willen zitten en dat ik er zat!’ Meer verhalen, de platen, jingles en reclames van toen hoor je in de Top 50 van 7 januari 1978, op dezelfde datum in 2022 met Ferry Eden, tussen 12 en 15 uur via www.foutemuziekradio.nl.


UPDATE 8-1 DOWNLOAD
download hier de Radio Mi Amigo Top 50 van 7 januari 1978 door Ferry Eden als MP3


Bron/tekst: Ferry Eden / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel