Klaas Vaak in 1970 op Radio Veronica

op .

extragoldlogo2021Zeezenderuren op de vroege zaterdag- en zondagochtend en de Extra Gold Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis gaat terug naar 1971. Om te beginnen op de zaterdag- en zondagochtend een historisch zeezenderuur van 9 tot 10. Uitgezocht en waar nodig bewerkt door Herbert Wentink. Terug in de tijd naar 26 november 1970 met Klaas Vaak ( Tom Mulder ) en “Het Radio Drama” op Radio Veronica. Jaap en Jan zorgen daarna voor de typische Extra Gold sfeer; dus even terug naar toen met het geluid van toen (met alles er op en er aan).


Vanaf deze maand oktober zit Jan Streefland op de zaterdagmiddag van 12 tot 13 uur met Happy Saturday ! Een verrassende maar uiterst prettige zaterdagmiddagshow ! Dan zit vanaf 13:00 uur Rob van Wezel weer een historische Top 40. Deze keer is het 1971 ! Muziek van de vrije Noordzee gaf de toon aan op de radio met uiteraard Veronican en Radio Noordzee die beiden met populaire programma's streden om de gunst van miljoenen luisteraars. De hoogste nieuwe in de Top 40 was op nummer 21 George Baker Selection - Mama oh mama. In de Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis van Extra Gold, waarbij onder auspiciën van de Stichting Nederlandse Top 40 ook met regelmaat de bijzondere hit- en tiplijsten aan de orde komen is natuurlijk ook vanaf 16:00 uur het motto "Even terug naar toen". De complete bijbehorende Tipparade met Bert van der Laan uit 1971 is er voor de ware liefhebber, want niet alleen de overbekende hits komen aan bod bij Extra Gold, ook de soms bijkans vergeten tipnoteringen geven kleur aan de beleving van de tijd van toen. Gewoon vanaf de originele 45 toeren plaatjes van toen, omdat het kan. Na 18 uur presenteert Martien Engel de roemruchte muziek- en radiohistorie opnieuw in een prettig uurtje Goud van Oud. Alles er op en er aan, dus met leuke terugblikjes naar de radio van toen met vertrouwde jingles, commercials en uiteraard de muziek. Martien's radiocapriolen worden om 19 uur gevolgd door .........Fred van Veen ! Fred heeft het plan opgevat om zijn Tand des Tijds (vroeger op de woensdagmorgen te beluisteren) nieuw leven in te blazen in het vrijgekomen uurtje op de zaterdagavond. We kunnen dus nu stellen ... de zaterdagavond is van ... Fred van Veen ! Want ... The Memphis Flash, de radio documentaire over het muzikale leven van Elvis Presley is er gewoontegetrouw om 20 uur.Ieder lied van Elvis komt in chronologische volgorde voorbij, maar ook de originele versies van die songs!. Van 21 tot 22 uur dan Classic Crooners! A trip down memory lane vanuit Van Veen’s Crooner Café.

Zondagmiddag; Ron is er met De Vinylclub en daarna Zeeklassiekers en andere pareltjes. En uiteraard Pirate Gold.
Om te beginnen ... van 9.00-10.00 uur het zeezenderuur van Herbert Wentink op de zondag neemt de luisteraar mee terug naar roerige periodes met avontuurlijke radio vanaf zee. Een historische uitzending van 27 november 1985 met Ron West op Radio Monique. Na Jaap en Jan is de zondagmiddag weer muzikaal onderhoudend. Ron van der Tuijn is weer present met zijn Vinylclub. De mooiste muziek van toen natuurlijk ook vanaf de geluidsdragers van toen ... vinyl dus !! Daarna geeft Paul van der Mark nog 3 uur gas met het programma 'Zeeklassiekers en andere pareltjes'. De naam zegt het al; Oldies met een hoog zoutwatergehalte ! En zoals elke week is er van 17 tot 19 uur Pirate Gold (productie Peter Vrakking). Met uiteraard de RNI Treiterschijf, de Veronica Alarmschijf, de Monique Satellietschijf en Mi Amigo's Lieveling. De zeezender classic, de radiotune en meer vaste items horen er uiteraard ook bij. En zoals altijd... de hits uit de 60's, 70's en 80's maken een uniek stuk offshore-beleving op zondagmiddag compleet.

's Avonds op zondag meer gerichte Weekend-Hitgevoeligheid met Dave.
Om 19 uur is het tijd voor zondagavond-mastermixer Dave Roest met de Nonstop 80's Top 40. Dit keer het hitjaar 1988.

01 Enya - Orinoco Flow
06 Michael Jackson - Smooth Criminal
09 Kim Wilde - Never Trust A Stranger
12 Salt 'n' Pepa - Twist And Shout
15 Womack & Womack - Life's Just A Ballgame
21 George Michael - Kissing A Fool
24 Traveling Wilbury's - Handle With Care
27 Johnny Camaro - Don't Worry Be Happy
29 Phil Collins - Two Hearts
31 The Nits - The Dream
32 Annie Lennox & Al Green - Put A Little Love In Your Heart
34 Kraze - The Party
35 Soulsister - The Way To Your Heart
Alarmschijf: Gloria Estefan - Can't Stay Away From You

En .... meteen na Dave is Pieter Oele er met zijn Albumshow
Onze vertrouwde radiomakker Pieter Oele is terug op de zondagavonden net zijn Albumshow 2.0 ! Zo klinken om 20 uur weer de vertrouwde klanken van bekende - en bijzondere albums, die vanaf nu voornamelijk uit de USA lijsten komen. Heerlijk grasduinen met Pieter langs de albums van toen met de Billboard lijsten als leidraad en met de fijne platenkeus van Pieter als slagroom op de taart. Aanrader voor de zondagavond na Dave ! Pieter volgt overigens de zelfde historische hit-jaren die dit weekend ook op zaterdagmiddag voorbij komen bij Extra Gold. De actuele lijst en van Pieter staan uiteraard ook elke week op de site.

Verdere programma's doordeweeks :

Frank van Agtmaal op de vrijdagavond om 18 uur
Frank van Agtmaal maakt elke vrijdagavond van 18 tot 20 uur een nieuwe aflevering van een prima gouwe ouwe chart-programma met daarin highlights van een bepaalde hitlijst van Billboard uit de USA. Vooral uit de Sixties en Seventies, uiteraard ! De grote hits natuurlijk, maar zo nu en dan ook typisch van die plaatjes die alleen maar in dit soort mooie lijsten van toen genoteerd stonden en tegenwoordig op de radio weinig tot geen aandacht meer krijgen. De actuele lijst staat op de site.

De STEMBUS is gesloten, het samenstellen van onze Eindejaarslijst, de ELPEE TOP 220 is begonnen.
De STEMBUSSEN zijn gesloten voor onze Eindejaarslijst tussen Kerst en Oud en Nieuw. Pieter Oele is begonnen met het inventariseren van de vele inzendingen. Het resultaat is te horen tussen Kerst en Oud & Nieuw in de Elpee Top 220 (1965-1985). Géén verzamel elpees, géén "Best Of"s en zeker géén albums van ná 1985. Die kun je elders vaak genoeg horen. Niet alleen de grote hits, maar het geluid van de zeezenders, zoals jullie dat van ons gewend zijn. Wij zijn ... met u allen .... benieuwd naar de standaard klassiekers en fraaie verrassingen die we aan het eind van 2022 in de lijst zullen tegenkomen.

De "Artiest van de week" is er weer !!!
Elke week weer een opvallende ster of groep van toen in ..... De Artiest van de week
Elke week laten diverse artiesten van naam en faam letterlijk van zich horen via Extra Gold, middels gesproken boodschappen aan de luisteraars om zo hun classics van toen nog eens extra luister bij te zetten. De lijst, een initiatief van Herbert Wentink, is inmiddels meer dan indrukwekkend - een kleine greep : Meat Loaf! , Olivia Newton-John !, The Police !!, Lou Christie, Robert Cray, Q65, Swinging Blue Jeans, Level 42, Grand Funk Railroad, Jay&the Americans, Saskia en Serge, Gloria Gaynor, Helen Shapiro, KC van de Sunshine Band (Harry Wayne Casey), Tavares, Jimmy Bo Horne, Little River Band, Colin Blunstone, Henny Huisman (als drummer van Lucifer), Bolland&Bolland, Korgis, America, Pointer Sisters, Precious Wilson van Eruption, Bonnie Tyler, Europe, Mai Tai, New Seekers, Paul Carrack, Nits, George Baker, Petula Clark, Yardbirds, George McCrae, Poco voorman Rusty Young, Fisher Z (John Watts), The Lovin' Spoonful, The Osmonds (met Merril Osmond), Chris Andrews, Chris DeBurgh, the Fortunes, Connie Francis, Duran Duran, Gino Vannelli, Oscar Benton, Ben Cramer, Champagne, Kool & the Gang (Robert 'Kool' Bell), Graham Gouldman van 10 CC, Bucks Fizz, Kayak - Ton Scherpenzeel, Suzi Quatro, The Flirtations, The Three Degrees, Earth&Fire, Dionne Warwick, The Real Thing, Sailor met George Kajanus, the Animals, Luv' met Marga Scheide, Styx, The Chi-Lites, Tommy James & the Shondells, Rubettes, INXS, the Troggs, Henk Wijngaard, Robin Campbell van UB40, Kadanz, Tje Box-Tops (Bill Cunningham), The Manhattans, Lois Lane (Suzanne Klemann), Chicago, V.O.F. De Kunst, The Ventures, Oleta Adams, The Association (Russ Giguere), The Bangles, Orelans met Lance Hoppen, Sally Carr, de onvergetelijke zangeres van Middle of the Road, Marmalade, Matchbox, Maywood met Alice May, Gloria Estefan, Diesel me Rob Vunderink, Paul Young, John Helliwell van Supertramp en The Cats (met Arnold Mühren).

De "Artiest van de week" zaterdag 26 november tot en met vrijdag 2 december 2022 .......... PAUL ANKA !!!
Herbert heeft ook deze week weer een zeer bijzondere act uit het hitverleden weten te strikken om persoonlijk de eigen hits van toen aan te kondigen.
Paul Anka mag met recht een absolute wereldster genoemd worden. Inmiddels op hoge leeftijd, maar nog steeds super-actief ! Al aan het eind van de 50ies en begin jaren 60 begon de uit Canada afkomstige Paul met een imposante serie hits die tot op de dag van vandaag nog veel gedraaid worden. Put your head on my shoulder en Diana ... en al die vele andere pure classics, wie kent ze niet. Ook in de jaren '70 had Paul als zanger nog steeds hitpotentie met o.a. het duet met Odia Coats; Having my baby. Naast uitvoerend artiest was en is Paul natuurlijk ook een begenadigd liedjesschrijver, want de door hem geschreven classics worden door menig artiest van naam en faam omarmd in vele fraaie uitvoeringen. Bekend is natuurlijk ook de Engelstalige tekst op het van oorsprong Franse chanson geschreven door Jaqcues Revaux; Comme d'habitude. Als My way ging en gaat het lied de hele wereld over waarbij grote namen als Elvis en Frank Sinatra het als hoogtepunten op hun repertoire hadden staan. De bijkans legendarische Paul Anka heeft een muzikale groet bij al die mooie hits speciaal voor de luisteraars van Extra Gold.

Bron/tekst: Bert van der Laan / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel