De start van Radio Mi Amigo in 1973

op .

ferrynieuwjaarskaartHet had zo mooi kunnen zijn, die start van Radio Mi Amigo. Na een paar ‘Mi Amigo’ sponsoruurtjes die Sylvain Tack tegen betaling liet uitzenden ter promotie van zijn artiesten, de Suzywafels en het tienerblad Joepie, was dat half oktober 1973 voorzien. Die start was naadloos gepland ná het afgelopen contract tussen Adriaan van Landschoot en zijn Radio Atlantis en de eigenaar van het zendschip van Radio Caroline, Ronan O’Rahilly. Maar op het gelijknamige zendschip MV Mi Amigo voor de Scheveningse kust liep het allemaal anders. Update 5-1: downloadlink.


jt50301273Nooit uitgezonden Joepie Top 50 proef aflevering van 30 december 1973 op Foute Muziek Radio.nl
Op 1 oktober was de zendmast naar beneden gekomen en daarmee was een vliegende start van het nieuwbakken radiostation van eigenaar Sylvain Tack voorlopig van de baan. Pas toen de weersituatie dat in december toeliet kon op volle zee, buiten de territoriale wateren een nieuwe zee degelijke mast worden opgebouwd.

En zo was het, dat er rond de kerst van 1973 opeens weer geluid was op de 259 meter van de middengolf met testuitzendingen van onder meer Bert Bennett, Joop Verhoof, Norbert en Will van der Steen. Laatstgenoemde verzorgde op 1 januari 1974 het openingsprogramma van Radio Mi Amigo Internationaal waarin ook namen als Mike Moorkens, Secco en Ad Petersen. Dat was het pseudoniem van Ad Roland, die vanaf 6 januari 1974 wekelijks de Joepie Top 50 zou presenteren, tot het van kracht worden van de Nederlandse anti-zeezenderwet na 31 augustus 1974. De Joepie Top 50-aflevering die aan die periode vooraf ging hoor je in de presentatie van Ferry Eden deze zaterdag tussen 12 en 15 uur bij www.foutemuziekradio.nl  de eerste retro hitlijst van 2021. Een voorspoedig Nieuwjaar gewenst!

UPDATE 5-1: download hier de Joepie Top 50 van 30 december 1973 door Ferry Eden als MP3 file

Afbeelding: Stephen Bumfrey.

Bron/tekst: Ferry Eden / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel