Extra Gold: Veronica Top 40 1975

op .

miamigopiettreffersDit weekend brengt Radio Extra Gold weer veel zeezender geluiden. Met op zaterdag de 'Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis', met iedere week een Radio Veronica Top 40 en Tipparade uit het verleden. Met deze week de Top 40 en Tipparade van week 42 in 1975. Nog meer zeezender geluiden op zaterdag en zondag in het 'Zeezender Uur' met dit keer historische radio programma's van Ferry Eden in 1978 op Radio Mi Amigo en Joost den Draaijer in 1985 op Radio Monique. Op zaterdag o.a. Goud van Oud met Martien Engel en op zondag Pirate Gold met Peter Vrakking.


Zeezenderuren op de vroege zaterdag- en zondagochtend
Extra Gold Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis gaat terug naar 1975
Om te beginnen op de zaterdag- en zondagochtend een historisch zeezenderuur van 9 tot 10. Uitgezocht en waar nodig bewerkt door Herbert Wentink. Terug in de tijd naar 17 oktober 1978 met Ferry Eden en “Ook goeiemorgen” op Radio Mi Amigo.
Jaap en Jan zorgen daarna voor de typische Extra Gold sfeer; dus even terug naar toen met het geluid van toen (met alles er op en er aan).
Na Forza! met Gerrit Lettinck presenteert Peter Hoogwerf vanaf 13 uur weer een historische Top 40. Deze keer is het 1975 met een middag vol origineel vinyl van toen. De vrije geluiden vanaf de Noordzee kwamen vanaf de ouwe trouwe Old Lady met Radio Mi Amigo in het Nederlands overdag en de geluiden van Caroline in het Engels in de avond en nacht. Veronica en RNI werden node gemist.
De hoogste nieuwe in de Top 40 was op nummer 17 Piet Veerman met Rollin' on a river.
In de Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis van Extra Gold, waarbij onder auspiciën van de Stichting Nederlandse Top 40 ook met regelmaat de bijzondere hit- en tiplijsten aan de orde komen is natuurlijk ook vanaf 16 uur het motto "Even terug naar toen". De complete Tipparade van week 42 1975 is er voor de ware liefhebber, want niet alleen de overbekende hits komen aan bod bij Extra Gold; ook de soms bijkans vergeten bescheiden tipnoteringen geven kleur aan de complete beleving van de tijd van toen. Uiteraard alles weer van het originele vinyl uit de discotheek van Bert van der Laan.
De lijsten staan uiteraard online op www.extragold.nl. Voor mensen die "mee willen lezen". Ook via de Facebook pagina van Extra Gold https://www.facebook.com/extragoldnl.
Na 18 uur presenteert Martien Engel de roemruchte muziek- en radiohistorie opnieuw in een prettig uurtje Goud van Oud. Alles er op en er aan, dus met leuke terugblikjes naar de radio van toen met vertrouwde jingles, commercials en uiteraard de muziek. Martien's radiocapriolen worden om 19 uur gevolgd door een aflevering van de Sixties (of Seventies) NONSTOP 40 (productie Peter Vrakking). Deze keer 21 Oktober 1967. Daarna is het even afwachten wat er op zaterdagavonden gebeurt. Want Mister Elvis a la Hollande (in normaal Nederlands onze eigen Fred van Veen) zit druk in een redelijk onverwachte verhuizing waardoor de wekelijke radio-ode aan de King of Rock & Roll even op losse schroeven staat.

Zondagmiddag Ron is er met De Vinylclub en daarna Zeeklassiekers en andere pareltjes en uiteraard Pirate Gold
Het zeezenderuur van Herbert Wentink op de zondag neemt de luisteraar mee terug naar roerige periodes met avontuurlijke radio vanaf zee. Een historisch programma van 18 oktober 1985 met Joost den Draaijer op Radio Monique.
Na Jaap en Jan is de zondagmiddag weer muzikaal onderhoudend. Ron van der Tuijn is weer present met zijn Vinylclub. De mooiste muziek van toen natuurlijk ook vanaf de geluidsdragers van toen: vinyl dus.
Daarna geeft Paul van der Mark nog 3 uur gas met het programma 'Zeeklassiekers en andere pareltjes'. De naam zegt het al: Oldies met een hoog zoutwatergehalte!
En zoals elke week is er van 17 tot 19 uur Pirate Gold (productie Peter Vrakking). Met uiteraard de RNI Treiterschijf van 27 Oktober 1973, Love will keep us together - Mac & Katie Kissoon, de Monique Satallietschijf van 19 oktober 1985, Happy Together - Evidence, Mi Amigo's Lieveling van 7 Oktober 1978, On the road again - Rockets en Veronica's Alarmschijf van 23 Oktober 1982, The day before you came van Abba. De radioclassic is Station song van Capital Radio door Blue Mink welke ook is uitgemixt in diverse jingles voor een van de eerste legale commercieele radio stations in de UK. De radiotune is Happy Luxemburg door James Last, gecomponeerd n.a.v. het 10 jarig bestaan van de Duitse service van Radio Luxemburg en gebruikt als dagelijkse afsluiter. De hits uit de 60's, 70's en 80's maken een uniek stuk offshore-beleving op zondagmiddag compleet.

's Avonds op zondag meer gerichte Weekend Hitgevoeligheid met Dave en Pieter
Om 19 uur is het tijd voor zondagavond-mastermixer Dave Roest met de Nonstop 80's Top 40. Dit keer het hitjaar 1986

( 1) Europe - The Final Countdown
( 5) Madonna - True Blue (12 inch)
( 6) Communards - Don't Leave Me This Way
( 7) OMD - Forever (Live And Die)
(10) Don Johnson - Heartbeat
(15) Cyndi Lauper - True Colors
(17) Cameo - Word Up
(19) Paul Simon - You Can Call Me Al
(23) Farley Jackmaster Funk - Love Can't Turn Around (klapper)
(31) A-Ha - I've Been Losing You
(32) The Smiths - Panic
(36) Paul Young - Wonderland
(37) In Tua Nua - Seven Into The Sea
ALARMSCHIJF: Miami Sound Machine - Words Get In The Way

Tot slot is er om 20 uur Pieter Oele's Albumarchief (overigens herhaald op de woensdagavonden voor de liefhebbers). Hierin komt het gedrukte exemplaar van de Top 40 uit week 42 1975 wederom aan bod in de vorm van de LP lijsten. Vaak doet Pieter ook uitstapjes naar de LP charts uit de USA en UK. Deze keer is het de Nederlandse lijst van toen met de verzamelaar Disco Mania van K-Tel, Alexander Curly, Pink Floyd, zowaar Godfried Bomans en Rod Stewart in de Top 5. Gaaf goud op 33 toeren van toen, weer typisch Extra Gold muziek die je alleen hier hoort en altijd weer prettig verrassend. Laat je meenemen op de golven van het verleden dat bij Extra Gold ook herleeft op de late zondagavond in de Extra Gold Zondagavondgebeurtenis.

De artiest van de week komende week na Marty Wilde nu George Baker
Sinds kort staat per week een artiest uit het gouden hitverleden centraal in diverse programma's bij Extra Gold, op initiatief van Herbert Wentink. Deze week nog Marty Wilde, de komende week van zaterdag 17 oktober t/m vrijdag 23 oktober: George Baker. Niet alleen worden uiteraard de hits van de artiest van de week nog eens in het zonnetje gezet, bij Extra Gold komen diezelfde artiesten van toen ook hun eigen plaat nog even extra aankondigen. George Baker (Hans Bouwens) heeft inmiddels zoveel hits geschreven dat er bijkans elk uur een ander nummer voorzien van een boodschap van Hans zelf de uitzending in kan worden geslingerd.

Foto: Zendschip Mi Amigo (Copyright: Piet Treffers)

Bron/tekst: Bert van der Laan / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel