Extra Gold Live gaat door

op .

zee33Dit weekend brengt Radio Extra Gold weer veel zeezender geluiden. Met op zaterdag de 'Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis', met iedere week een Radio Veronica Top 40 en Tipparade uit het verleden. Met deze week de Top 40 en Tipparade van week 21 in 1988. Nog meer zeezender geluiden op zaterdag met historische radio programma's van Astrid de Jager en Chiel Montagne. En in het kader van de coronoa crisis blijft Extra Gold iedere werkdag tussen 16 en 18 uur live! Met Jan Hariot, Peter Vrakking, Jan Streefland, Wim van Laar en Bert van der Laan.


Zeezenderuren op de vroege zaterdag- en zondagochtend
Extra Gold Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis gaat terug naar 1988
Om te beginnen op de zaterdag- en zondagochtend een historisch zeezenderuur van 9 tot 10. Uitgezocht en waar nodig bewerkt door Herbert Wentink. Terug in de tijd naar mei 1979 met Astrid de Jager en “Tussen wal en schip” op Radio Delmare.
Jaap en Jan zorgen daarna voor de typische Extra Gold sfeer; dus even terug naar toen met het geluid van toen (met alles er op en er aan).
Na Forza! met Gerrit Lettinck presenteert Wim van Laar vanaf 13 uur weer een historische Top 40. Deze keer is het 1988. Radio vanaf de Noordzee kwam nog vanaf de Ross Revenge.
De hoogste nieuwe in de Top 40 was op nummer 24 Michael Jackson - Dirty Diana.
In de Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis van Extra Gold, waarbij onder auspiciën van de Stichting Nederlandse Top 40 ook met regelmaat de bijzondere hit- en tiplijsten aan de orde komen is natuurlijk ook vanaf 16 uur het motto "Even terug naar toen". De complete Tipparade van week 21 1988 is er voor de ware liefhebber, want niet alleen de overbekende hits komen aan bod bij Extra Gold; ook de soms bijkans vergeten bescheiden tipnoteringen geven kleur aan de complete beleving van de tijd van toen. Uiteraard alles weer van het originele vinyl uit de discotheek van Bert van der Laan.
De lijsten staan uiteraard online op www.extragold.nl. Voor mensen die "mee willen lezen"! Ook via de Facebook pagina van Extra Gold https://www.facebook.com/extragoldnl.
Na 18 uur presenteert Martien Engel de roemruchte muziek- en radiohistorie opnieuw in een prettig uurtje Goud van Oud. Alles er op en er aan, dus met leuke terugblikjes naar de radio van toen met vertrouwde jingles, commercials en uiteraard de muziek. Martien's radiocapriolen worden om 19 uur gevolgd door een aflevering van de Sixties (of Seventies) NONSTOP 40 (productie Peter Vrakking) van 21 mei 1966. Daarna neemt Fred van Veen het stokje over met de Tand des Tijds en het vervolg van het muzikale verhaal van de originals van Elvis gekoppeld aan fraaie covers van diverse artiesten van de Presley standards.

Zondagmiddag Ron is er met De Vinylclub en daarna Zeeklassiekers en andere pareltjes en uiteraard Pirate Gold
Het zeezenderuur van Herbert Wentink op de zondag neemt de luisteraar mee terug naar roerige periodes met avontuurlijke radio vanaf zee. Een historisch programma van mei 1968 met Chiel Montagne en “Schoon schip” op Radio Veronica.
Na Jaap en Jan is de zondagmiddag weer muzikaal onderhoudend. Ron van der Tuijn is weer present met zijn Vinylclub. De mooiste muziek van toen natuurlijk ook vanaf de geluidsdragers van toen: vinyl dus!
Daarna geeft Paul van der Mark nog 3 uur gas met het programma 'Zeeklassiekers en andere pareltjes'. De naam zegt het al: Oldies met een hoog zoutwatergehalte.
En zoals elke week is er van 17 tot 19 uur Pirate Gold (productie Peter Vrakking). Met uiterd de RNI Treiterschijf van 25 Mei 1974, Ciska Peters metEspana Manana, de Monique Satallietschijf van 23 Mei 1987, U2 met I Still Haven’t Found What I’m Looking For, Mi Amigo's Lieveling van 28 Mei 1977, April met Summer In The City en de Caroline Sureshot van 27 Mei 1979, Don't door Jack Jersey. De zeezenderclassic is Blue Steel 44 door Amsterdam, totaal onbekend nummer, maar de jingle voor Veronica is rete bekend. De radiotune is Mozart Symphony 40 door Waldo de Los Rios, de eerste Treiterschijf. En natuurlijk de hits uit week 18 uit de 60s, 70s en 80s.

's Avonds op zondag meer gerichte Hitgevoeligheid
Om 19 uur is het tijd voor zondagavond-mastermixer Dave Roest met de Nonstop 80's Top 40. Dit keer het hitjaar 1989.

( 1) Bangles - Eternal Flame
( 2) De La Soul - Me Myself And I
( 8) Simply Red - If You Don't Know Me By Now
(10) Wendy & Lisa - Lolly Lolly
(11) Queen - I Want It All
(12) Crowded House - Into Temptation
(13) Holly Johnson - Americanos
(19) Paula Abdul - Forever Your Girl (12 inch)
(21) Stevie Wonder - Free
(26) Chaka Khan - I'm Every Woman ('89 Remix) (klapper)
(28) Tony Scott - That's How I'm Living
(30) Paul McCartney - My Brave Face
(35) Loïs Lane - It's The First Time
ALARMSCHIJF: Madonna - Express Yourself

Tot slot is er om 20 uur Pieter Oele's Albumarchief (overigens herhaald op de woensdagavonden voor de liefhebbers). Hierin komt het gedrukte exemplaar van de Top 40 uit week 21 1988 wederom aan bod in de vorm van de LP lijsten. Vaak doet Pieter ook uitstapjes naar de LP charts uit de USA en UK. Deze keer is het de USA lijst van toen met Toto, Fleetwood Mac, Prince, Sting en Sade in de Top 5. Gaaf goud op 33 toeren van toen, weer typisch Extra Gold muziek die je alleen hier hoort en altijd weer prettig verrassend. Laat je meenemen op de golven van het verleden dat bij Extra Gold ook herleeft op de late zondagavond in de Extra Gold Zondagavondgebeurtenis.

En elke werkdag tussen 16 en 18 uur een LIVE-BLOK bij Extra Gold gewoon vanuit diverse lokaties in het land en Jan elke ochtend met FeelGood
Sinds het uitbreken van de Corona crisis is Extra Gold gestart met een live-blok tussen 16 en 18 uur. Frans van der Drift is sinds deze week gestopt met de dagelijkse live uitzendingen. Van 16 tot 18 uur draait nu de Verzoek-koek XXL. Uiteraard kunnen hiervoor verzoekjes worden aangevraagd, die meestal zelfs van het originele vinyl worden gedraaid. Verzoekjes kunnen via Facebook, Messenger en uiteraard het gastenboek van de Extra Gold site worden aangevraagd. Dagelijks wordt op diverse pagina's en in diverse groepen melding gemaakt van het programma. Het bijzondere is dat de show vanuit meerdere lokaties in het land wordt gepresenteerd. Onder het motto "Social distancing moet je serieus nemen" houden we hiervoor minimaal 150 kilometer aan. Jan Hariot presenteert vanuit Oegstgeest, Peter Vrakking vanuit Kortenhoef, Jan Streefland vanuit Bodegraven en Wim van Laar (als ie tijd heeft) vanuit het Twentse Delden en Bert van der Laan zit op het randje van de gemeentes Steenwijkerland en Meppel. En toch is na enig testen in de afgelopen weken gemeenschappelijke live presentatie geen enkel probleem meer.
Elke ochtend begint Jan Streefland horizontaal al geprogrammeerd met FeelGood geluiden van 8 tot 9. Gevolgd door de al even horizontaal geprogrammeerde Eric van Dongen. Een best begin van de doordeweekse radiodag!

Foto: Jan Hariot en Bert van der Laan in Museum RockArt in 2018 (Copyright: MediaPages)

Bron/tekst: Bert van der Laan / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel