Zeezenders in Pirate Gold

op .

miamigopiettreffersOok dit weekend brengt Radio Extra Gold weer veel zeezender geluiden. Een vaste waarde in de weekend programmering is op zaterdag de 'Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis', met iedere week een Radio Veronica Top 40 en Tipparade uit het verleden. Net zoals de zeezender Veronica dat deed. Met deze week de Top 40 en Tipparade van week 7 in 1981. Nog meer zeezender geluiden zijn te horen op zaterdag- en zondagochtend om 9 uur met 2 historische radio programma's. Dit keer met een programma van Rob Hudson en van Dick Verheul op Radio Mi Amigo.


Zeezenderuren op de vroege zaterdag- en zondagochtend
Extra Gold Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis gaat terug naar februari 1981
Om te beginnen op de zaterdag- en zondagochtend een historisch zeezenderuur van 9 tot 10. Uitgezocht en waar nodig bewerkt door Herbert Wentink. Terug in de tijd naar 15 februari 1978 met Rob Hudson (Ruud Hendriks ) met “Baken 16” op Radio Mi Amigo.
Jaap en Jan zorgen daarna voor de typische Extra Gold sfeer; dus even terug naar toen met het geluid van toen (met alles er op en er aan).
Na Forza! met Gerrit Lettinck presenteert Rob van Wezel vanaf 13 uur weer een historische Top 40. Deze keer is het 1981. Muziek vanaf de vrije Noordzee was geheel niet te horen, maar in Hilversum deed de VOO inmiddels goede zaken voor de publieke bloeiperiode van 'Veronica'.
De hoogste nieuwe in de Top 40 was op nummer 26 het lichtelijk dubbelzinnige deuntje van De Slijpers - Wij zijn de slijpers van Parijs.
In de Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis van Extra Gold, waarbij onder auspiciën van de Stichting Nederlandse Top 40 ook met regelmaat de bijzondere hit- en tiplijsten aan de orde komen is natuurlijk ook vanaf 16 uur het motto "Even terug naar toen". De complete Tipparade van week 07 1981 is er voor de ware liefhebber, want niet alleen de overbekende hits komen aan bod bij Extra Gold; ook de soms bijkans vergeten bescheiden tipnoteringen geven kleur aan de complete beleving van de tijd van toen. Met alle singles vanaf het originele vinyl uit het singles-archief van- en met Bert van der Laan.
De lijsten staan uiteraard on-line op www.extragold.nl. Voor mensen die "mee willen lezen"! Ook via de Facebook pagina van Extra Gold https://www.facebook.com/extragoldnl.
Na 18 uur presenteert Martien Engel de roemruchte muziek- en radiohistorie opnieuw in een prettig uurtje Goud van Oud. Alles er op en er aan, dus met leuke terugblikjes naar de radio van toen met vertrouwde jingles, commercials en uiteraard de muziek. Martien's radiocapriolen worden om 19 uur gevolgd door een aflevering van de Sixties (of Seventies) NONSTOP 40 (productie Peter Vrakking). Daarna neemt Fred van Veen het stokje over met de Tand des Tijds en het vervolg van het muzikale verhaal van de originals van Elvis gekoppeld aan fraaie covers van diverse artiesten van de Presley standards.

Zondagmiddag Ron is er met De Vinylclub en daarna Zeeklassiekers en andere pareltjes en uiteraard Pirate Gold
Het zeezenderuur van Herbert Wentink op de zondag neemt de luisteraar mee terug naar roerige periodes met avontuurlijke radio vanaf zee. Een historisch programma van 16 februari 1978 met Dick Verheul en “Ook goeiemorgen” op Radio Mi Amigo.
Na Jaap en Jan is de zondagmiddag weer muzikaal onderhoudend. Ron van der Tuijn is weer present met zijn Vinylclub. De mooiste muziek van toen natuurlijk ook vanaf de geluidsdragers van toen, vinyl dus.
Daarna geeft Paul van der Mark nog 3 uur gas met het programma 'Zeeklassiekers en andere pareltjes'. De naam zegt het al, Oldies met een hoog zoutwatergehalte!
En zoals elke week is er Pirate Gold (productie Peter Vrakking) tussen 17 en 19 uur. Deze week met de Radio Noordzee Treiterschijf van 16 februari 1974, Ringo Starr met You’re Sixteen, Radio Luxembourg Powerplay van 12 Februari 1977, Go your own way door Fleetwood Mac, Mi Amigo's Lieveling van 19 Februari 1977, Peter Schaap met Met De Wind In De Oren en Veronica's Alarmschijf van 16 Februari 1980, Too much Too young door the Specials. De Zeezender classic is Everlasting Love door the Love Affair, gebruikt voor diverse promo's voor Veronica. De Radio Tune is Grunchy Granola Suite door Percy Faith, gebruikt op Veronica. En dat alles natuurlijk gelardeerd met de hits uit de 60s, 70s & 80s.

's Avonds op zondag meer gerichte Hitgevoeligheid
Om 19 uur is het tijs voor zondagavond-mastermixer Dave Roest met de Nonstop 80's Top 40. Dit keer het hitjaar 1982.

( 1) Ph.D. - I Won't Let You Down
( 3) Kim Wilde - Cambodia
( 8) Bucks Fizz - The Land Of Make Believe
(11) Stars On 45 - Stars On Stevie
(13) Tower - See You Tonight
(16) Foreigner - Waiting For A Girl Like You
(20) Shakatak - Easier Said Than Done
(22) Marcia Hines - Many Rivers To Cross
(26) Hall & Oates - I Can't Go For That (No Can Do) (klapper) (12 inch)
(27) The Four Tops - Don't Walk Away
(29) Central Line - Walking Into Sunshine
(38) The Stranglers - Golden Brown
ALARMSCHIJF: ABBA - Head Over Heels

Tot slot is er om 20 uur Pieter Oele's Albumarchief. Hierin komt het gedrukte exemplaar van de Top 40 uit week 071981 wederom aan bod in de vorm van de LP lijsten. Vaak doet Pieter ook uitstapjes naar de LP charts uit de USA en UK. Deze keer is het de USA lijst van toen o.m. grote namen als John Lennon, Pat Benatar, Neil Diamond, REO Speedwagon en The Police in de Top 5. Gaaf goud op 33 toeren van toen, weer typisch Extra Gold muziek die je alleen hier hoort en altijd weer prettig verrassend. Laat je meenemen op de golven van het verleden dat bij Extra Gold ook herleeft op de late zondagavond in de Extra Gold Zondagavondgebeurtenis.

Foto: zendschip MV Mi Amigo (Archief: Piet Treffers)

Bron/tekst: Bert van der Laan

Tags: Nieuws Actueel