Windkracht 4 tot 6

op .

ross84Ook deze week weer veel 'zeezender geluiden' op Radio Extra Gold. Op zaterdag 14-9 een historisch zeezender programma van Walter Simons op Radio 558 en op zondag 15-9 terug in de tijd met Luc Dardin op Radio Monique. Op zaterdag 14-9 de Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis met de Top 40 en Tipparade van week 37 in 1976. Ook op zaterdag 14-9: radiohistorie in 'Goud van Oud'. En op zondag 15-9 oldies met een hoog zoutwater gehalte in 'Zeeklassiekers en andere pareltjes', gevolgd door een nieuwe aflevering van 'Pirate Gold'.


Zeezenderuren op de vroege zaterdag- en zondagochtend
Extra Gold Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis gaat terug naar september 1976
Om te beginnen op de zaterdag- en zondagochtend een historisch zeezenderuur van 9 tot 10. Uitgezocht en waar nodig bewerkt door Herbert Wentink. Terug in de tijd naar 14 september 1988 met Walter Simons en “Een Broodje Ross” op Radio 558 staat deze zaterdag op het menu.
Jaap en Jan zorgen daarna voor de typische Extra Gold sfeer; dus even terug naar toen met het geluid van toen (met alles er op en er aan).
Na Forza! met Gerrit Lettinck presenteert Peter Hoogwerf vanaf 13 uur weer een historische Top 40. Deze keer is het 1976. Vanaf de Noordzee klonk de muziek vanaf de Old Lady met overdag Mi Amigo en in de avond en nacht natuurlijk Caroline. De TROS was gestopt met het uitzenden van de Top 40 en Tipparade op donderdagmiddag omdat de VOO zelf zendtijd had gekregen. Het was 'afzien' voor de die hard fans, want Lex Harding moest alle Popinfo, de Top 40 en de Tips in 1 uurtje proppen op de vrijdagavond.
De hoogste nieuwe in de Top 40 was op nummer 16 Johnny Wakelin - In Zaire (de song over 'The rumble in the jungle' de legendarische bokswedstrijd met uiteraard Mohammed Ali alias Cassius Clay als winnaar.
In de Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis van Extra Gold, waarbij onder auspiciën van de Stichting Nederlandse Top 40 ook met regelmaat de bijzondere hit- en tiplijsten aan de orde komen is natuurlijk ook vanaf 16 uur het motto "Even terug naar toen". De complete Tipparade van week 37 1976 is er voor de ware liefhebber, want niet alleen de overbekende hits komen aan bod bij Extra Gold; ook de soms bijkans vergeten bescheiden tipnoteringen geven kleur aan de complete beleving van de tijd van toen. Met alle singles vanaf het originele vinyl uit het singles-archief van- en met Bert van der Laan.
De lijsten staan uiteraard online op www.extragold.nl. Voor mensen die "mee willen lezen" ! P.S. Ook via de Facebook pagina van Extra Gold https://www.facebook.com/extragoldnl.
Na 18 uur presenteert Martien Engel de roemruchte muziek- en radiohistorie opnieuw in een prettig uurtje Goud van Oud. Alles er op en er aan, dus met leuke terugblikjes naar de radio van toen met vertrouwde jingles, commercials en uiteraard de muziek. Martien's radiocapriolen worden om 19 uur gevolgd door "Ja dat is Peter", waarin na half acht 2 muzikale familieleden; deze week Phil Phillips en dochter Chynna Phillips. Daarna neemt Fred van Veen het stokje over met de Tand des Tijds en het vervolg van het muzikale verhaal van de originals van Elvis gekoppeld aan fraaie covers van diverse artiesten van de Presley standards.

Zondagmiddag; Ron is er met De Vinylclub en daarna Zeeklassiekers en andere pareltjes. En uiteraard Pirate Gold
Het zeezenderuur van Herbert Wentink op de zondag neemt de luisteraar mee terug naar 15 september 1987 Luc Dardin ( = Luc van Rooy ) met “Windkracht 4 tot 6” op Radio Monique.
Na Jaap en Jan is de zondagmiddag weer muzikaal onderhoudend. Ron van der Tuijn is weer present met zijn Vinylclub. De mooiste muziek van toen natuurlijk ook vanaf de geluidsdragers van toen ... vinyl dus!!
Daarna geeft Paul van der Mark nog 3 uur gas met het programma 'Zeeklassiekers en andere pareltjes'. De naam zegt het al; Oldies met een hoog zoutwatergehalte ! En uiteraard is er Pirate Gold (productie Peter Vrakking) tussen 17 en 19 uur. Deze week (zoals meestal) met de Radio Noordzee Treiterschijf, de Radio Monique Satellietschijf, Mi Amigo's Lieveling en Veronica's Alarmschijf van. De Zeezender Classic en de Radio Tune ontbreken ook niet. En natuurlijk hoor je de hits uit de 60s, 70s & 80s.

's Avonds op zondag meer gerichte Hitgevoeligheid
Om 19 uur weer "Ja dat is Peter", met in "De muziek van..." deze week Harry Bannink en Annie M.G. Schmidt; zij schreven voor o.m. Wim Sonneveld, Conny Stuart, Hetty Blok, Leen Jongewaard en Adele Bloemendaal. Om 20 uur wordt de avond vervolgd door zondagavond-mastermixer Dave Roest met de Nonstop 80's Top 40. Dit keer het hitjaar 1987.

( 1) Michael Jackson & Siedah Garrett - I Just Can't Stop Loving You
(10) Pet Shop Boys & Dusty Springfield - What Have I Done To Deserve This
(13) Wax - Bridge To Your Heart
(14) Sabrina - Boys (Summertime Love)
(18) U2 - Where The Streets Have No Name
(23) Def Leppard - Animal
(27) Will Powers - Kissing With Confidence
(29) William Pitt - City Lights (klapper)
(32) Mick Jagger - Let's Work
(35) Rick Astley - Never Gonna Give You Up (12 inch)
(38) Richenel - Don't Save Your Love
(39) Donna Summer - Dinner With Gershwin
ALARMSCHIJF: Michael Jackson - Bad

Tot slot is er Pieter Oele's Albumarchief. Hierin komt het gedrukte exemplaar van de Top 40 uit week 37 1976 wederom aan bod in de vorm van de LP lijsten. Vaak doet Pieter ook uitstapjes naar de LP charts uit de USA en UK. Deze keer is het de Nederlandse lijst van toen o.m. grote namen als ABBA, Neil Diamond, George Baker en John Denver in de Top 5. Gaaf goud op 33 toeren van toen, weer typisch Extra Gold muziek die je alleen hier hoort en altijd weer prettig verrassend!! Laat je meenemen op de golven van het verleden dat bij Extra Gold ook herleeft op de late zondagavond in de Extra Gold Zondagavondgebeurtenis.

Alvast in de agenda noteren : zondagmiddag 29 september weer LIVE VANUIT NEERKANT (Platenbeurs Gebouw De Moost)
Op zondagmiddag 29 september aanstaande is Extra Gold weer live te horen vanuit het altijd gezellige Brabantse Neerkant. Tijdens de grote, gratis toegankelijke platenbeurzen van de OldiesClub Neerkant is Extra Gold al jaren te gast met een complete retro-radio studio, met echte originele carts, jinglemachines, draaitafels en 'overjarige' maar niet minder gezellige DJ's. Uiteraard met sfeerimpressies vanaf de beursvloer en bijzondere muziek vanaf vinyl (vooral ook net aangeschafte fraaie materiaal van diverse bezoekers, menigmaal gelardeerd met een prachtverhaal van het hoe en waarom van de zojuist gedane aankoop). De beurs in Gebouw De Moost aan de Moostenstraat 3 beslaat 4 bomvolle zalen, volgepakt met lp's, singles, cd's en diverse toebehoren voor de rechtgeaarde plaatjessnuffelaars. Aanrader dus!! De live uitzending begint om 12 uur en over het eindpunt wordt nog nagedacht. Of het 16 uur of 17 uur wordt, m.a.w. gewoon eens komen! Da's namelijk nogal leuk!

Bron/tekst: Bert van der Laan / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel