Zee klassiekers en andere pareltjes

op .

carolineRadio Extra Gold gaat aanstaande zaterdag in de Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis terug naar het jaar 1987 met de Veronica Top 40 en Tipparade van week 20. Iedere zaterdag- en zondag om 9 uur zendt Radio Extra Gold een historisch programma van één van de zeezenders uit. En iedere zaterdagavond om 18 uur "Club Mi Amigo" met Martien Engel. Op donderdagmorgen is voormalig Radio Mi Amigo DJ Frans van der Drift live te beluisteren op Extra Gold. En zondagmiddag vanaf 14 uur "Zee Klassiekers en andere pareltjes" en "Pirate Gold".


Zeezenderuren op de vroege zaterdag- en zondagochtend
Extra Gold Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis gaat terug naar mei 1987
Om te beginnen op de zaterdag- en zondagochtend een historisch zeezenderuur van 9 tot 10. Uitgezocht en waar nodig bewerkt door Herbert Wentink.
Jaap en Jan zorgen daarna voor de typische Extra Gold sfeer; dus even terug naar toen met het geluid van toen (met alles er op en er aan).
Na Forza! met Gerrit Lettinck presenteert Wim van Laar vanaf 13 uur weer een fraaie 80's Top 40, uit de tijd dat vanaf de Noordzee de zeezenderklanken vanaf de Ross Revenge te horen waren. Laser 558 was in april al gestopt met haar uitzendingen.
De hoogste nieuwe in de Top 40 was op nummer 30 Terence Trent d'Arby - If you let me stay.
In de Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis van Extra Gold, waarbij onder auspiciën van de Stichting Nederlandse Top 40 ook met regelmaat de bijzondere hit- en tiplijsten aan de orde komen is natuurlijk ook vanaf 16 uur het motto "Even terug naar toen". De complete Tipparade van week 20 1987 is er voor de ware liefhebber, want niet alleen de overbekende hits komen aan bod bij Extra Gold; ook de soms bijkans vergeten bescheiden tipnoteringen geven kleur aan de complete beleving van de tijd van toen. Met gewoon alle singles vanaf het originele vinyl uit het singles-archief van- en met Bert van der Laan.
De lijsten staan uiteraard online op www.extragold.nl en de Facebook pagina van Extra Gold https://www.facebook.com/extragoldnl.
Na 18 uur presenteert Martien Engel de roemruchte muziek- en radiohistorie opnieuw in een prettig uurtje Goud van Oud. Deze maand in het kader vaan het komende Mi Amigo 45 evenement omgedoopt in Club Mi Amigo met uiteraard een prachtige flashback naar de goeie ouwe tijd die Radio Mi Amigo voor veel luisteraars in Vlaanderen en Nederland nog steeds representeert. Alles er op en er aan, dus de vertrouwde jingles, commercials en uiteraard de muziek. Martien's radiocapriolen worden om 19 uur gevolgd door "Ja dat is Peter", waarin na half acht 2 muzikale familieleden; deze week vader John Lennon en zoon Julian Lennon. Daarna neemt Fred van Veen het stokje over met de Tand des Tijds en het vervolg van het muzikale verhaal van de originals van Elvis gekoppeld aan fraaie covers van diverse artiesten van de Presley standards.

Zondagmiddag; Ron is terug met De Vinylclub en daarna Zeeklassiekers en andere pareltjes. En uiteraard Pirate Gold
Na Jaap en Jan is de zondagmiddag weer muzikaal onderhoudend. Ron van der Tuijn is weer present met zijn Vinylclub. De mooiste muziek van toen natuurlijk ook vanaf de geluidsdragers van toen: vinyl dus. Daarna geeft Paul van der Mark nog 3 uur gas met het programma 'Zeeklassiekers en andere pareltjes'. De naam zegt het al: Oldies met een hoog zoutwatergehalte.  En uiteraard is er Pirate Gold (productie Peter Vrakking) tussen 17 en 19 uur. Deze week met de Radio Noordzee Treiterschijf van 18 Mei 1974, American Gypsy met Angel Eyes, de Monique Satellietschijf van 16 Mei 1987, Gladys Night & The Pips met Send It To Me, Mi Amigo's Lieveling van 21 Mei 1977, Veronica Unlimited met What Kind Of Dance Is This en de Caroline Sureshot van 20 Mei 1979 Linda Cliffert met Bridge Over Troubled Water. Op 24 Mei is het alweer 38 jaar geleden dat misschien wel de grootste vrije landradio van Vlaanderen van start ging, Radio Maeva. Je kon wel stellen dat het een doorstart was van Radio Mi Amigo 272 aan land. De Radio Classic is Radio Maeva op 7 door Sanne Jonkhart nav de Maeva reunie in 2001 op Radio 7. De Radio Tune is Brazilian Love Song door het Love Unlimited Orchestra, de station tune van Radio Maeva. En natuurlijk de hits uit de 60s, 70s & 80s.

's Avonds op zondag meer gerichte Hitgevoeligheid
Om 19 uur weer "Ja dat is Peter", waarin deze zondag aandacht voor The Great American Songbook. Centraal staat Harry Warren, componist van o.a. "Chattanooga choochoo" en "I only have eyes for you". Om 20 uur wordt de avond vervolgd door zondagavond-mastermixer Dave Roest met de Nonstop 80's Top 40. Dit keer het hitjaar 1987.

( 1) Jan Hammer - Crockett's Theme
( 5) Fleetwood Mac - Big Love
( 9) Level 42 - To Be With You Again
(12) The Breakfast Club - Right On Track
(16) Gino Vannelli - Wild Horses
(19) Whitney Houston - I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me) (klapper)
(22) Crowded House - Don't Dream It's Over (12 inch)
(23) Lou Gramm - Midnight Blue
(27) Bon Jovi - Wanted Dead Or Alive
(28) Spagna - Call Me
(32) Living In A Box - Living In A Box
(34) Viktor Lazlo - Breathless
(36) Duran Duran - Meet El Presidente
ALARMSCHIJF: Johnny Logan - Hold Me Now

Tot slot is er Pieter Oele's Albumarchief. Hierin komt het gedrukte exemplaar van de Top 40 uit week 20 1987 wederom aan bod in de vorm van de LP lijsten. Vaak doet Pieter ook uitstapjes naar de LP charts uit de USA en UK. Deze keer is het de Nederlandse lijst van de Stichting Nederlandse Top 40 van toen met grote namen als U2, Miami Vice, Paul Simon, Prince en zowaar Piet Veerman in in de Top 5. Gaaf goud op 33 toeren van toen, weer typisch Extra Gold muziek die je alleen hier hoort en altijd weer prettig verrassend. Laat je meenemen op de golven van het verleden dat bij Extra Gold ook herleeft op de late zondagavond in de Extra Gold Zondagavondgebeurtenis.

Alvast voor in de agenda: Zondagmiddag 26 mei weer live vanuit Neerkant
Zoals al jaren bijna 'traditie' geworden, komt Extra Gold op de laatste zondag van de maand weer live vanuit de platenbeurs in Neerkant. De beurs die inmiddels al sinds 35 jaar door de Oldiesclub Neerkant wordt georganiseerd trekt 3 keer per jaar vele bezoekers naar het Brabantse land. In 4 zalen bomvol vinyl en ander 'plaatmateriaal' kunnen liefhebbers uit de Benelux, Duitsland en zelfs ver daarbuiten zich te goed doen aan een overweldigend aanbod. De beurs opent zoals gebruikelijk om 11 uur in de ochtend. Extra Gold zendt live uit tussen 12 en 17 uur. Uiteraard weer met de 'Retro-Radio-Studio' waarin de draaitafels, cartmachines etc. weer ouderwets gezellige radio laten weerklinken zoals het vroeger ook gebeurde. Gewoon analoog en vooral bijzonder onderhoudend. Met uiteraard muziek vanaf vinyl en vooral veel sfeer vanaf de beursvloer.

Foto: zendschip Ross Revenge (Copyright: Leendert Vingerling)

Bron/tekst: Bert van der Laan / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel