Seventies Sunday

op .

seventiessundayRadio Extra Gold gaat aanstaande zaterdag in de Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis terug naar het jaar 1984 met de Veronica Top 40 en Tipparade van week 49. Iedere zaterdag- en zondag om 9 uur zendt Radio Extra Gold een historisch programma van één van de zeezenders uit. Op donderdagmorgen is voormalig Radio Mi Amigo DJ Frans van der Drift live te beluisteren op Extra Gold. En aanstaande zondagmiddag zeven uur lang 'Seventies Sunday' met de Amerikaanse Billboard Top 100 van 11 december 1976 met Bert van der Laan.


Zeezenderuren op de vroege zaterdag- en zondagochtend
Extra Gold Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis gaat terug naar december 1984
Om te beginnen op de zaterdag- en zondagochtend een historisch zeezenderuur van 9 tot 10. Uitgezocht en waar nodig bewerkt door Herbert Wentink.
Jaap en Jan zorgen daarna voor de typische Extra Gold sfeer; dus even terug naar toen met het geluid van toen (met alles er op en er aan).
Na Forza! met Gerrit Lettinck presenteert Rob van Wezel vanaf 13 uur een 80's Top 40, uit de tijd dat vanaf de Noordzee de klanken vanaf de Ross Revenge kwamen door Caroline en uiteraard in het Nederlands met Radio Monique. In Hilversum maakte de VOO een 2e legendarisch geworden radioperiode door op de nationale popzender en op woensdagen op Hilversum II.
De hoogste nieuwe in de Top 40 was op 37 Foreigner - I want to know what love is.
In de Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis van Extra Gold, waarbij onder auspiciën van de Stichting Nederlandse Top 40 ook met regelmaat de bijzondere hit- en tiplijsten aan de orde komen is natuurlijk ook vanaf 16 uur het motto "Even terug naar toen". De complete Tipparade van week 49 1984 is er voor de ware liefhebber, want niet alleen de overbekende hits komen aan bod bij Extra Gold; ook de soms bijkans vergeten bescheiden tipnoteringen geven kleur aan de complete beleving van de tijd van toen. Met gewoon alle singles vanaf het originele vinyl uit het singles-archief van- en met Bert van der Laan.
De lijsten staan uiteraard online op www.extragold.nl en de Facebook pagina van Extra Gold https://www.facebook.com/extragoldnl.
Na 18 uur presenteert Martien Engel de roemruchte muziek- en radiohistorie opnieuw in een prettig uurtje Goud van Oud. De jingles, commercials en zeker ook de hits uit voornamelijk de zeezendertijd klinken weer een uurtje alsof ze nooit zijn weggeweest. Om 19 uur wordt de zaterdagavond gevolgd door "Ja dat is Peter", waarin na half acht 2 totaal verschillende platen met dezelfde titel; deze week "Dreams" door Fleetwood Mac en vervolgens Gabrielle. Daarna neemt Fred van Veen het stokje over met de Tand des Tijds en het vervolg van het muzikale verhaal van de originals van Elvis gekoppeld aan fraaie covers van diverse artiesten van de Presley standards. Een veelbeluisterd programma voor de echte fans, die zich overigens ook kunnen verenigen bij de daarvoor op Facebook speciaal opgerichte community Extra Elvis op Extra Gold.

Zondagmiddag; 7 uur lang terug naar december 1976 met 100 USA hits en nog wat meer
Na Jaap en Jan is de zondagmiddag weer muzikaal onderhoudend en deze keer eens iets anders dan anders. Voor de tweede keer is het deze maand : 'And now for something completely different' dus. We gaan 7 uur lang terug naar 1976 met een complete Billboard Hot 100 van 11 december 1976 waarbij de grote hits van toen allemaal voorbij komen samen met die typische plaatjes uit die tijd, die in de USA wel hits werden maar in Europa eigelijk nooit een hitparade-notering haalden. Bert van der Laan brengt de sfeer van de Amerikaanse Top 40 radio van toen een hele zondagmiddag terug op de radio met naast de nrs. 100 t/m 1 ook nog een aantal 'bubbling unders' in het eerste uur.

's Avonds op zondag meer gerichte Hitgevoeligheid
Om 19 uur weer "Ja dat is Peter", waarin deze week: Verenigde Staten. Met o.m. Highlight (California), C.S.N.Y. (Ohio), Perry Como (Delaware), BeeGees (Massachusetts), Bill Amesbury (Virginia), Brook Benton (Rainy night in Georgia) en Buffoons (Arizona). Om 20 uur wordt de avond vervolgd door zondagavond-mastermixer Dave Roest met de Nonstop 80's Top 40. Dit keer net als op zaterdagmiddag het hitjaar 1984.

( 1) Jermaine Jackson & Pia Zadora - When The Rain Begins To Fall
( 5) Sheila E. - The Belle Of St. Mark
(11) Madonna - Like A Virgin (12 inch)
(17) Julian Lennon - Too Late For Goodbyes
(18) Eurythmics - Sex Crime
(26) Jim Diamond - I Should Have Known Better
(27) The Stranglers - Skin Deep
(31) Frankie Goes To Hollywood - The Power Of Love
(37) Foreigner - I Want To Know What Love Is (klapper)
(39) Roger Hodgson - Had A Dream (Sleeping With The Enemy)
(40) Sandy Marton - People From Ibiza
ALARMSCHIJF: Band Aid - Do They Know It's Christmas (12 inch)

Tot slot is er Pieter Oele's Albumarchief. Hierin komt het gedrukte exemplaar van de Top 40 uit week 49 1984 wederom aan bod in de vorm van de LP lijsten. Vaak doet Pieter ook uitstapjes naar de LP charts uit de USA en UK. Gaaf goud op 33 toeren van toen, weer typisch Extra Gold muziek die je alleen hier hoort en altijd weer prettig verrassend. Deze keer de LP lijst van de Stichting Nederlandse Top 40 uit het Hollandse LP Hitfront van toen met Wham, Kinderen voor Kinderen, Prince, Tina Turner, Duran Duran en dat is dan alleen nog maar een greep uit de top 10. En laten we vooral Koot en Bie met Draaikonten niet vergeten. Laat je meenemen op de golven van het verleden dat bij Extra Gold ook herleeft op de late zondagavond in de Extra Gold Zondagavondgebeurtenis.

Bron/tekst: Bert van der Laan

Tags: Nieuws Actueel