Radio Mi Amigo in december 1977

op .

matop3121977aTwee jaar terug presenteerde Ferry Eden op foutemuziekradio.nl zijn eerste retro Mi Amigo Top 50 uit de tijd dat hij zelf aan boord van het zendschip M.V. Mi Amigo zat. Dat was die van 26 november 1977, indertijd nog uitgezonden via de 212 meter van de middengolf, 1412 kHz. Op zaterdag 1 december 2018 hoor je de eerste Top 50 die een week later werd uitgezonden op 319 meter, 962 kHz. Het was een lastige periode voor Radio Mi Amigo, de bevoorrading liet te wensen over en de zender was geregeld uit de lucht. (Update 2-12: downloadlink)


matop3121977bAan boord was het door al die problemen geen pretje om er te verblijven. Zeker in de herfst periode die zich qua weer geregeld liet gelden. Vooral Frank van der Mast, die begin november door Ferry Eden was afgelost, voelde er niets meer voor om – met de winter voor de boeg - nog terug te keren naar het zendschip. Hij was meteen na terugkeer aan land afgereisd naar Playa d’Aro om daar een baan voor hem en Marc Jacobs als studio dj te bepleiten.

matop3121977cSylvain Tack wilde niets horen van meer deejays in Playa, omdat daar toch al twee kampen waren. Maurice Bokkebroek met zijn vrouw Haike Debois en Stan Haag met zijn vrouw Michelle konden steeds minder goed met elkaar overweg. De laatsten wilden graag dat de twee Nederlandse boordcollega’s de saaie winterperiode in Playa zouden verblijven. Toen dit niet doorging besloten Stan Haag en Michelle het station te verlaten, formeel om reden dat het zendschip niet langer veilig zou zijn. Over alle problemen bij Mi Amigo deed Frank van der Mast vervolgens een boekje open in de krant, waarop hij werd ontslagen. Marc Jacobs liet weten eveneens niet terug te keren naar de M.V. Mi Amigo en ook Hugo Meulenhof vertelde dat het ook zijn laatste periode zou zijn. Hij verliet op 28 november het zendschip voor het laatst en werd afgelost door Herman de Graaf.

matop3121977dHerman de Graaf had bij zijn terugkeer de nieuwe Mi Amigo-319 Top Format jingles meegekregen. Op 1 december was er live van boord bij Mi Amigo de overschakeling naar die nieuwe golflengte. Een in Playa opgenomen openingsprogramma met daarin Stan Haag, Michelle en Frank van der Mast werd om reden van hun vertrek niet uitgezonden. In de grote 50 kilowatt zender van de Mi Amigo programma’s was het 212-zendkristal vervangen door het 319-zendkristal van de kleine 10 kilowatt zender, waarop sinds voorjaar 1977 Radio Caroline 24 uur per dag had uitzonden. De kleine zender werd uitgeschakeld en Caroline had nu nog slechts zendtijd gedurende de avond en nacht van 19.30 tot 6 uur. Het aantal Caroline deejays ging terug van zes naar drie. Bij Mi Amigo zaten de twee overgebleven boorddeejays allebei op het zendschip. Nu de andere boordcollega’s vertrokken waren verklaarde ‘boord oudste’ Herman de Graaf - die in mei 1977 voor eerst aan boord was gekomen - zichzelf meteen tot programmaleider, wat de sfeer aan boord niet direct ten goede kwam.

matop3121977eIn Playa d’Aro waren de programma’s van Stan Haag overgenomen door de nieuwste deejay Ton Schipper. Haike Debois nam de programma’s over van Michelle. Aan boord werd de Mi Amigo Top 50 die in november nog door Hugo Meulenhof werd gepresenteerd nu door Herman de Graaf verzorgd en de Nederlandse Top 40 op zondag bleef bij Ferry Eden. Die Top 40 kon Veronica wegens gebrek aan zendtijd maar gedeeltelijk uitzenden op Hilversum III en was bij alleen bij Mi Amigo in zijn geheel te beluisteren. Nadeel was wel, dat door de gebrekkige bevoorrading de lijst van een week eerder werd uitgezonden, zodat de kans nog het grootst was, dat de nieuwe platen in de lijst aanwezig waren. In deze Top 50 van 3 december 1977 de originele nieuwe 319-jingles, de reclames en vooral de muziek. Je hoort aflevering 199 van de Mi Amigo Top 50, zaterdag tussen twaalf en drie bij www.foutemuziekradio.nl. Heb je ‘m gemist, dan volgt binnenkort hier de downloadlink.

UPDATE 2-12: download hier de Mi Amigo Top 50 van 3 december 1977 door Ferry Eden als MP3 file

Bron/tekst/afbeeldingen: Ferry Eden / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel