Ferry Eden 50 jaar terug in de tijd

op .

VeronicaNorderneyVijftig jaar terug, 24 augustus 1968, kabbelde het radiozendschip Norderney rustig aan het anker voor de Scheveningse kust. Buiten de driemijlszone natuurlijk, want de uitzendingen van Radio Veronica via de 192 meter middengolf waren niet legaal. Sinds sleepboten van Wijsmuller, wegens openstaande rekeningen, de beide zendschepen van Radio Caroline in maart 1968 naar IJmuiden had gesleept, was Veronica nog de enige zeezender in Europa. De Veronica programma’s werden op de Hilversumse Zeedijk opgenomen. (Update 30-8: downloadlink)


top40240868Deze ‘ingeblikte’ programma’s werden naar Scheveningen gebracht, waar het eigen bevoorradingsschip ‘Ger-Anna’ het naar het zendschip voer. Nieuwslezers van dienst, startten na hun uitzending de juiste tape, want de show must go on. Zoals de Veronica Top 40 met Joost den Draaijer, die lijst van 50 jaar terug, 4e jaargang nummer 34. Ondanks veel reclames draaide Joost de veertig hits in twee uur tijd, want de grammofoonplaatjes duurden meestal kort.

Nu, vijftig jaar later, is deze retro Top 40 te beluisteren via www.foutmuziekradio.nl maar ook (in iets andere uitvoering) via www.miamigo40.be en het OffshoreFM-weekend in Bissegem, België. Ferry Eden presenteert de lijst in drie uur en Marc van Amstel leest het nieuw, onder meer over de inval van het Sowjet leger in Tsjechoslowakije! Mis ‘m niet, die happening op zaterdag 25 augustus 2018 tussen 13:00 en 16:00; de Veronica Top 40 van vijftig jaar terug!

UPDATE 30-8: downloadlink Radio Veronica Top 40 van 24 augustus 1968 door Ferry Eden als MP3 file

Bron/tekst: Ferry Eden / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel