Niels Zack bewerkt historische actiejingles

op .

Niels ZackNiels Zack (foto) van de Stichting Norderney heeft de historische actiejingles van Patricia Paay, Yvonne Paay en Okkie Huysden opnieuw bewerkt. De jingles zijn afkomstig uit 1973 en Ad Bouman heeft de jingleset al die jaren bewaard. Ad Bouman heeft destijds veel werk gehad aan het monteren van de jingles en een aantal technische zaken heeft Niels nu gecorrigeerd. De jingles zijn voor leden te beluisteren via de website van de Stichting Norderney.

NIELS ZACK BEWERKT HISTORISCHE ACTIEJINGLES RADIO VERONICA
Tekst: Stichting Norderney

Onze Norderney medewerker Niels Zack heeft de meersporenbanden van de actiejingles die Ad Bouman altijd bewaard heeft recent een bewerking gegeven.

Niels heeft de zangsporen breed uitgemixed en de backingtrack wat zachter zodat je de verschillende dubs van Patricia Paay en haar zus Yvonne met Okkie Huysden goed kan o­nderscheiden. Ad moet hier toendertijd al heel wat werk aan hebben gehad omdat er tijdens het inzingen nog met elkaar gepraat werd en de backing van "Love affair" liep niet synchroon met de zang (de recorder liep destijds waarschijnlijk niet op sync maar naband positie tijdens inzingen?). Dat laatste heeft Niels nu gecorrigeerd. Binnenkort komt er ook nog een goeie stereomix. Maar dit is dus maar een "sessie voorbeeld". Op de bijgaande foto's kunnen we Niels aan het werk zien. Het uiteindelijke resultaat kun je beluisteren op onze leden/donateur pagina.


KLIK HIER op de website van de Stichting Norderney voor meer informatie