Radio 192 reünie 2011

op .

192mp49Radio Extra Gold gaat aanstaande zaterdag in de Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis terug naar 1977 met de Veronica Top 40 en Tipparade van week 24. Iedere donderdag is voormalig Mi Amigo DJ Frans van der Drift op Extra Gold te horen, live vanuit Rotterdam. Iedere zaterdag- en zondag om 9 uur zendt Extra Gold een historisch programma van één van de zeezenders uit. En aanstaande zondag vanaf 14:00 uur het tweede deel van de terugblik naar de Radio 192 reünie in 2011 met vrijwel alle toenmalige Radio 192 medewerkers.


Zeezenderuren op de vroege zaterdag- en zondagochtend Extra Gold Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis gaat terug naar begin juni 1985
Om te beginnen op de zaterdag- en zondagochtend een historisch zeezenderuur van 9 tot 10. Uitgezocht en waar nodig bewerkt door Herbert Wentink.
Jaap en Jan zorgen daarna voor de typische Extra Gold sfeer; dus even terug naar toen met het geluid van toen (met alles er op en er aan). Na Forza! met Gerrit Lettinck presenteert Peter Hoogwerf vanaf 13 uur weer een fraaie 70's Top 40 uit de tijd dat Veronica in het 'Hilversumse' een bescheiden plekje had gekregen en op de Noordzee vanaf de MV Mi Amigo nog steeds de 'vrije geluiden' op AM te horen waren.
De hoogste nieuwe in de Top 40 was op nummer 20 Veronica Unlimited - What kind of dance is this (die Felix Meurders op Hilversum III steevast draaide zonder Veronica jingles).
In de Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis van Extra Gold, waarbij onder auspiciën van de Stichting Nederlandse Top 40 ook met regelmaat de bijzondere hit- en tiplijsten aan de orde komen is natuurlijk ook vanaf 16 uur het motto "Even terug naar toen". De complete Tipparade van week 24 1977 is er voor de ware liefhebber, want niet alleen de overbekende hits komen aan bod bij Extra Gold; ook de soms bijkans vergeten bescheiden tipnoteringen geven kleur aan de complete beleving van de tijd van toen. Met ook alle singles vanaf het originele vinyl uit het singles-archief van- en met Bert van der Laan.
De lijsten staan uiteraard on-line op www.extragold.nl en via de Facebook pagina van Extra Gold; https://www.facebook.com/extragoldnl.
Na 18 uur presenteert Martien Engel de roemruchte muziek- en radiohistorie opnieuw in een prettig uurtje Goud van Oud, om 19 uur gevolgd door "Ja dat is Peter", waarin na half acht 2 totaal verschillende platen met dezelfde titel; deze week "Supergirl" door Graham Bonney en vervolgens Reamonn. Daarna neemt Fred van Veen het stokje over met de Tand des Tijds en het vervolg van het muzikale verhaal van de originals van Elvis gekoppeld aan fraaie covers van diverse artiesten van de Presley standards.

Zondagmiddag; Vinylklanken van Ron, de 2e en laatste terugblik naar de 192 reünie en natuurlijk ook Pirate Gold
Na Jaap en Jan is de zondagmiddag weer muzikaal onderhoudend. Om 12 uur is Ron van der Tuijn present met de Vinylclub waarin geheel in Extra Gold traditie weer diverse zwarte schijfjes uit een roemrucht hitverleden de revue passeren.
Van 14- tot 17 uur blikken we met deel 2 nogmaals drie uur lang terug naar de 192 reünie die Extra Gold organiseerde in 2011 in Museum RockArt in Hoek van Holland. Beleef de live-uitzending met alle 192 medewerkers en fraaie verhalen van toen opnieuw.
Om 17 uur is er uiteraard weer de nodige zoutwaternostalgie in Pirate Gold. Deze week natuurlijk de Radio Noordzee Treiterschijf van 15 Juni 1974, Tony & Los Santos met Trico Trico Tra, de Monique Satelietschijf van 13 Juni 1987, Johnny Hates Jazz met Shattered Dreams, Mi Amigo's Lieveling van 18 Juni 1977, Sandra met This Is Your Heartbeat en Veronica's Alarmschijf van 17 Juni 1979, Poussez met Never Can Say Goodbye. De Radio Classic is The spirit is willing door Peter Straker & the hands of Dr Telany. Gebruikt als tune op Radio Atlantis door Bert Bennett. En de Radio Tune is Happy RTL door James Last. Gecomponeerd nav het 10 jarige bestaan van de duitse service van Radi Luxemburg en vanaf die tijd gebruikt als eind tune. Ook was dit de laatste plaat die gedraaid werd op RTL Radio toen de studio's van Luxemburg naar Berlijn verhuisde. Evenals natuurlijk de hits uit de 60s, 70s & 80s!

's Avonds op zondag meer gerichte Hitgevoeligheid
Om 19 uur weer "Ja dat is Peter", waarin deze week engelen. Met o.m. U2 (Angel of Harlem), Merrilee Rush (Angel of the morning), Roxy Music (Angel eyes), Mark Dinning (Teen angel), Boudewijn de Groot (De engel is gekomen)
en Masquerade (Guardian angel). Om 20 uur wordt de avond vervolgd door zondagavond-mastermixer Dave Roest met de Nonstop 80's Top 40. Dit keer het hitjaar 1984.
( 1) Duran Duran - The Reflex
( 4) Bob Marley & The Wailers - One Love/People Get Ready
( 7) Pointer Sisters - Automatic (12 inch)
(12) Cyndi Lauper - Time After Time
(15) Spandau Ballet - Only When You Leave
(20) Laura Branigan - Self Control
(23) Deniece Williams - Let's Hear It For The Boy
(28) Womack & Womack - Love Wars
(30) Mink Deville - Demasiado Corazon (klapper)
(31) Ultravox - Dancing With Tears In My Eyes
(35) Rod Stewart - Infatuation
(37) Jermaine Jackson - Sweetest Sweetest
(38) Bruce Springsteen - Dancing In The Dark
ALARMSCHIJF: Bananarama - Rough Justice

Tot slot is er Pieter Oele's Albumarchief. Hierin komt het gedrukte exemplaar van de Top 40 uit week 24 1977 wederom aan bod in de vorm van de LP lijsten. Vaak doet Pieter ook uitstapjes naar de LP charts uit de USA en UK. Gaaf goud op 33 toeren van toen, weer typisch Extra Gold muziek die je alleen hier hoort en altijd weer prettig verrassend. Laat je meenemen op de golven van het verleden dat bij Extra Gold ook herleeft op de late zondagavond in de Extra Gold Zondagavondgebeurtenis.

Foto: Ad Bouman en Michael Bakker tijdens de Radio 192 reunie in 2011 (Copyright: Vincent Schriel)

Bron/tekst: Bert van der Laan

Tags: Nieuws Actueel