Joepie Top 50 van 26 mei 1974

op .

miamigo1974Zowat vijf maanden uitzendingen vanaf het oude Caroline-schip voor de kust bij Scheveningen had Radio Mi Amigo en eigenaar Sylvain Tack geen windeieren gelegd. Zeker, Veronica en Noordzee wonnen het ruimschoots qua luisterdichtheid, maar de Vlaamse zender - met overigens hoofdzakelijk Nederlandse deejays - had veel reclames. Het ging daarbij vooral om Vlaamse adverteerders wat natuurlijk uitstekend aansloot bij het grootste deel van het luisterpubliek, de Vlamingen. Toch gebruikte Tack zijn medium handig. (Update 27-5: downloadlink)


Zowel om z’n Suzywafels als ook het popblad Joepie in Nederland te promoten. Het tienerblad was voortaan verkrijgbaar bij de boek- en tijdschriften handel, de Joepie Top 50 was bij enkele platenzaken verkrijgbaar en Suzywafels werden exclusief verkocht bij supermarkt Simon de Wit.

Op 18 mei was Bert Bennett getrouwd en dat wilde men op de zender laten weten ook. Peter van Dam was 22 mei begonnen met een scholierenprogramma, maar vooralsnog op het verkeerde tijdstip tijdens het avondeten tussen 18 en 19 uur. Ad Petersen (Roland) presenteerde de Top 50, op zondag tussen 12 en 15 uur. Het grote voordeel daarvan was, dat de lijst buiten de Veronica-Noordzee concurrentie van de zaterdagmiddag viel. Bij Mi Amigo waren Joop Verhoof, Frans van der Drift, Norbert en Mike Moorkens de andere constante factoren. Alhoewel het duidelijk was dat de dagen van de zeezenders voor de Nederlandse kust geteld waren, was de datum 31 augustus 1974 nog niet bekend. Wel had Caroline-eigenaar Ronan O’ Rahilly zich al publiekelijk laten ontvallen dat zijn zendschip weer terug zou keren naar de Britse kust, als de anti-zeezenderwet in Nederland van kracht zou worden.

ferryjoepietop50Mei en juni 1974 draaide Radio Mi Amigo via de 259 meter middengolf (1187 kHz) dus uitstekend. Het station zou zich kort nadien vooral bewijzen via de Vlaamse zanger Ivan Heylen en het nummer ‘De wilde boerndochtere’. Door de airplay werd die plaat dermate populair, dat de andere zeezenders en ook de Hilversumse omroep er niet meer omheen konden: het werd nummer 1 in Nederland! Zover was het op 26 mei nog niet. In de lijst wel veel typische Mi Amigo hits, vooral van Belgische komaf. Het herkenbare zeezendergeluid van lente 1974 krijgt hiermee een verrassend tintje. Reden temeer om zaterdag 26 mei tussen 12 en 15 uur naar deze Joepie Top 50 met Ferry Eden te luisteren via www.foutemuziekradio.nl.

Weblink: download hier de Joepie Top 50 van 26 mei 1974 door Ferry Eden als PDF file

UPDATE 27-5: download hier de Joepie Top 50 van 26 mei 1974 door Ferry Eden als MP3 file


Foto: zendschip Mi Amigo (Copyright: Gerd Klawitter)

Bron/tekst: MediaPages / Ferry Eden

Tags: Nieuws Actueel