Foto's VeronicaDag 2017

op .

zee13In een bomvol Museum RockArt werd donderdag 31 augustus de Zeezender Radio VeronicaDag georganiseerd. Tineke presenteerde, samen met Ad Bouman, haar Tineke Show op NPO Radio 5 live vanuit Museum RockArt. Gasten in haar programma waren Karel van der Woerd, Hans Becker, Ferry Maat, Jaap Schut, Michel van Dijk, Ferdinand Bakker en de Wannebiezz. In de Veronica's Zeedijk studio in het museum werd het 192Radio programma Nederbeat opgenomen. Een uitgebreide fotoreportage staat nu online.


zee46>> bekijk hier een fotoreportage van de Zeezender Radio Veronica Dag <<
(klik onder aan de eerste fotopagina op "2>>Einde" om de tweede fotopagina van de VeronicaDag te bekijken)

Hans Becker vertelde bij Tineke en aan Wim, voor de camera van Alex van den Hoek, uitgebreid over zijn mooie boek "Radio Veronica Memories: hoe de wal het schip keerde", dat in november uitkomt.

De platen in de Tineke Show hadden vrijwel allemaal een link naar de zeezenders. Zoals Everlasting Love (Naar Den Haag), Summer is over (Come on and sail away), Man of action (Noordzee tune), Bend me shape me (Storm maar, beuk maar), Beginnings (Rob Out tune), Caroline (Caroline theme), Mozart Symphonie Nr. 40 (eerste Treiterschijf), Disco Duck (Ik zit op de Noordzee en draai platen), Solid (eerste Monique Satellietschijf) en Veronica Sorry. De laatste plaat in het live programma van Tineke uit Museum RockArt was, heel toepasselijk, "Heather" van de Carpenters.

Na het programma van Tineke waren er buiten enkele fotomomenten met Tineke en Michel van Dijk, Ferdinand Bakker en de Wannebiezz. Daarna werd er ook een groepsfoto gemaakt met (bijna) alle aanwezige zeezender medewerkers. Even later werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook een "officiele foto" te maken van het bestuur van de Stichting Norderney: Ad, Juul, Bert en Niels.

Rene van den Abeelen overhandigde een door hem zelf gemaakt miniatuur van het eerste Veronica zendschip aam Tineke.

En Ad en Marcel Bouman maakten bekend dat ze samen toch doorgaan met de ABTT stream, onder de naam AMBTT. Met o.a. jingles gemaakt door Bert van der Laan.

Alex en Ria van den Hoek maakten opnamen voor een uitgebreid video verslag dat binnenkort online komt. Met daar in het live radio programma van Tineke. En interviews van Wim van de Water met Atze Veenstra, Hans Becker, Peter Jager, Ad Roland en Serge Haderman.

Bij de Zeezender Radio VeronicaDag in Museum RockArt waren aanwezig: Tineke, Ad Bouman, Juul Geleick, Atze Veenstra, Hans Becker, Karel en Carole van der Woerd, Dick Boll, Hans en Peter van Velzen, Johan en Marian van der Kolk, Frans van der Beek, Ferry en Lenny Maat, Marc van Amstel, Nico Steenbergen, Age Jager, Ad Roland, Serge Haderman, Bert Verweij, Marcel Bouman, Kees en Ineke Helleman, Niels en Hélène Zack, Alex en Ria van den Hoek, Bert van der Laan, Jaap Jansen, Henri Verwoert, Rob Schel, Jan van Weeterloo, Rene van den Abeelen, Peter Ford, Anouska Drankier, Peter van Looij, Pieter Jan en Swanet Vink, Thijs Ammerlaan, Evert Stolman, Frits de Lange, Rob Hofland, Jan Oosterveen, Walter Beilo, Peter Koenders, Bob Bootsma en Arnold van der Pavert.

De organisatie van de Zeezender Radio Veronica Dag was in handen van Jaap & Jacqueline Schut met medewerking van alle medewerkers van Museum RockArt.

De Tineke Show werd gemaakt door Tineke, Ad Bouman, Jeroen, Sybrand Verver, Per, Lyanne, Carmen en Tessa. De live uitzending van de Tineke Show op NPO Radio 5 live vanuit Museum RockArt is hier terug te luisteren.


Foto 1: Tineke en Ad Bouman tijdens de live uitzending van de Tineke Show vanuit Museum RockArt

Foto 2: Wim van de Water in gesprek met Hans Becker voor de video van Alex van den Hoek


Bron / copyright tekst en foto's: MediaPages

Tags: Nieuws Actueel