Shocking Blue in Museum RockArt

op .

schockingblueMuseum RockArt, de Schatkamer van de Nederlandse Popmuziek bestaat in april 12,5 jaar. Een mooie aanleiding om één van de grootste popiconen van ons land te eren met een fraaie overzichtsexpositie “De Rode draad van Shocking Blue - A tribute to Robbie van Leeuwen”. Deze boeiende overzichtsexpositie is een mooi en terecht eerbetoon aan topmuzikant Robbie van Leeuwen. De bezoekers van deze expositie worden aan de hand van allerlei popmemorabilia meegevoerd door de succesvolle carrière van popicoon Robbie van Leeuwen.


De expositie is een grote trip down memory lane naar een unieke periode uit de vaderlandse popgeschiedenis met pareltjes uit de muzikale schatkist!

Een indrukwekkend overzicht waarbij je mooie herinneringen uit je jeugd kunt ophalen en als je wat jonger bent nu eens te zien krijgt waar je ouders en andere babyboomers het zo vaak over hadden.

Foto’s, kleding, originele gouden platen, unieke singles & langspeelplaten, instrumenten, teksten, affiches en oude muziekbladen geven daarbij een mooi sfeerbeeld over deze legendarische periode waarbinnen Robbie met zijn bands furore maakte. In de jaren vijftig en zestig groeide Den Haag uit tot dé pophoofdstad van Nederland en Robbie van Leeuwen had daar een prominent aandeel in met zijn bands.

De carrière van Robbie van Leeuwen voert je mee in de tijd met The Atmospheres- The Ricochets en The Motions naar zijn 'Magnus Opus' met Shocking Blue - Venus werd een wereldhit en bereikte de nummer 1 positie in de Amerikaanse hitlijsten - Na zijn periode met Shocking Blue bracht hij onder de naam The Six Young Riders een instrumentale single uit en behaalde hij nieuwe successen met Galaxy Lin en het project Mistral. Hij was gezichtsbepalend én van essentieel belang voor de popgeschiedenis van Den Haag en ons land. Hij zette met zijn band Shocking Blue zijn geboortestad prominent op de wereldkaart en ontving in 1970 met de leden van Shocking Blue de zilveren erepenning van de gemeente Den Haag.

De expositie loopt van 13 april tot en met september 2017.

Museum RockArt is gevestigd aan de Zekkenstraat 42 te Hoek van Holland en is geopend op donderdag, vrijdag, zaterdag, iedere 1e zondag van de maand en in de schoolvakanties tevens op de woensdagmiddagen van 13.00 tot 17.00 uur. Entree is 7,50 per persoon.

Bron/tekst: Martin Reitsma / Museum RockArt

Tags: Nieuws Actueel