Ferry Eden Mi Amigo Top 50 1976 UPDATE

op .

ferry1Het was een bewogen periode voor Radio Mi Amigo, dat eerste kwartaal van 1976. Bert Bennet had op 18 januari wegens heimwee van zijn vrouw Playa d’Aro en het Mi Amigo-team verlaten. Een dag later startten er live vanaf het zendschip in de Thamesmonding nieuwsuitzendingen met Jan van der Meer en Tim Ridder (Bart van Leeuwen) die tussen 6 en 7 uur ’s ochtends ook voor het eerst weer een live programma verzorgde. Ondertussen maakte de Belgische en Nederlandse overheid jacht op medewerkers van het station.


matop5003041976Ook bevoorraders en adverteerders werden lastig gevallen. Om de stemmingmakerij te vergroten werd er bovendien benadrukt dat het zendschip in slechte staat verkeerde en een gevaar zou vormen.

Goed nieuws was dat half maart de bekende nieuwe studio van Radio Mi Amigo aan het begin van het winkelcentrum in Playa d’Aro in gebruik werd genomen. Peter van Dam en Stan Haag waren toen geveld door de griep. Tijdelijk nam voormalig RNI deejay Dick de Graaf een aantal programma’s waar onder de naam Jos van der Kamp. Mi Amigo baas Sylvain Tack kreeg eind maart te maken met hartproblemen.

De eerste april was aangekondigd als de terugkeer van Radio Veronica. Dat bleek natuurlijk voor één dag te zijn, waarbij Tim Ridder verder ging als Bart van Leeuwen. Zaterdag de 3de april presenteerde Peter van Dam tussen 2 en 5 uur deze Mi Amigo Top 50, aflevering 115. Daarin acht nieuwe platen en ook acht oude Lievelingen van het station.

Op zaterdag 26 maart tussen 12 en 15 uur brengt Ferry Eden met de originele jingles en reclames een stukje radiogeschiedenis van 41 jaar geleden tot leven via foutemuziekradio.nl.


>> UPDATE 26-3: download hier de Radio Mi Amigo Top 50 van 3 april 1976!


Foto en afbeelding Mi Amigo Top 50: archief Ferry Eden

Bron/tekst: Ferry Eden

Tags: Nieuws Actueel