ABTT 50 jaar op 192 videostream

op .

adlexOp 11 februari bestond de Adje Bouman Top 10 (ABTT) 50 jaar. De ABTT begon in 1967 bij de zeezender Radio Veronica. Het jubileum van de ABTT werd gevierd op zaterdag 11 februari met een live uitzending op 192TV van 12 tot 16 uur. Veel voormalig collega's kwamen Ad Bouman feliciteren met het jubileum. Dat gebeurde onder grote publieke belangstelling in het pand van 192TV en het 192 Museum in Nijkerk. De 192 videostream zendt vanaf vrijdag 3 maart 19.30 uur een samenvatting van anderhalf uur uit van dit evenement.


Gasten ABTT 50 jaar
Ad Bouman ontvangt in de studio van 192TV: Karel van der Woerd, Bart van Leeuwen, Juul Geleick, Will Luikinga, Lex Harding, Tineke, Erik de Zwart, Ben Cramer, Peter Koelewijn, José Hoebee, , Ronnie Tober, De Deurzakkers en Swanet Vink.
Ad en Lex vertellen over de vormgeving van de ABTT en Will Luikinga vertelt dat de ABTT wel eens te lang was. En met Karel van der Woerd praat Ad over de Flight In Show. Erik de Zwart verteld dat hij al "40 jaar de jonge garde is". En Bart van Leeuwen verteld over de programma's uit de VOO tijd voor de Nederlandse soldaten in Duitsland.

benwimBackstage interviews
Wim van de Water heeft in het 192 Museum interviews met: Karel van der Woerd, Juul Geleick, Hans Hogendoorn, Johan van der Kolk, Hans van Velzen, Ad Bouman, Bert van Breda, Ben Cramer en Peter Koelewijn.
Peter Koelewijn vertelt o.a. het werkelijke verhaal achter "Robbie" en Ben Cramer over het dragen van zijn Veronica t-shirt tijdens het Songfestival.
Karel van der Woerd vertelt over de verhuizing van de Veronica studio's van de Zeedijk naar Lapershoek en Ad Bouman vertelt het verhaal achter de uiteindelijke vormgeving van de ABTT.
En Johan van der Kolk en Hans van Velzen vertellen wat er gebeurde als er geen banden aan boord van het Veronica schip waren.

Muziek ABTT 50 jaar
In de reportage op de 192 videostream komen ook een aantal gouwe ouwe muziekclips voorbij. Zoals een unieke videoclip van The Shoes met "Farewell in the rain", deels opgenomen op het Veronica zendschip. En verder prachtige nummers van o.a. Phil Lynott ("Old town"), Jim Croce ("I got a name"), Jimmy Fontana ("Il mondo"), Sandie Shaw (Girl don't come)en de Ronettes ("Be my baby").

De reportage "ABTT 50 jaar" is een productie van Alex van den Hoek met camerawerk van Ria Hoek, Ted Sabbé en Alex van den Hoek.

De reportage "ABTT 50 jaar" is vanaf vrijdag 3 maart 19:30 uur te zien via de 192 videstream.

Weblink: 192 videostreamCopyright tekst en foto's: MediaPages / Wim van de Water

Promotie video: Alex van den Hoek

Tags: Nieuws Actueel