Ferry Eden's Mi Amigo Top 50 Update

op .

ferry1Het mag een gelukkig toeval genoemd worden, dat Marc Jacobs, die de Radio Mi Amigo Top 50 op 5 maart 1977 live van boord presenteerde een opnameband liet meelopen. Daardoor zijn zowel de noteringen als de vormgeving van die dagen bekend. Vreemd genoeg is er weinig bewaard gebleven uit die periode en al helemaal geen Top 50 lijsten. Het is de vraag of ze in die eerste helft van 1977 wel als gedrukt exemplaar werden uitgegeven. We hopen zeer dat vroegere luisteraars hun Top 50 opnamens en informatie (Mi Amigo lijstjes?) uit die tijd met ons willen delen.


Er was in die winterperiode, begin 1977, het één en ander veranderd bij Radio Mi Amigo. Peter van Dam had het radiostation en zijn thuisbasis Playa d’Aro begin 1977 verlaten en deed op 13 januari zijn laatste programma. Het was de bedoeling dat er meer live programma’s zouden komen en één van de nieuwe nieuwslezer-discjockey’s was Hugo Meulenhoff. In die Spaanse studio maakten Stan Haag, Michelle, Haike Debois en Bart van Leeuwen nog hun bandprogramma’s. Bart had op 11 maart zijn laatste uitzending, de dag vóór het eerste Mi Amigo Fanbal in Beervelde. Hij verliet Mi Amigo na ruim een jaar, om nadien terug te keren bij Veronica.

De Radio Mi Amigo Top 50 die tot begin 1977 door Peter van Dam vanaf tape werd aangeleverd, kwam voortaan live vanaf het zendschip M.V. Mi Amigo en werd daar door in die eerste maanden door vooral Marc Jacobs en Frank van der Mast gepresenteerd. Op die 5e maart werd Top 50 aflevering 160 uitgezonden tussen één en half vijf. De retroversie van deze Top 50 met veel originele reclames en jingles van toen kun je op zaterdag 25 februari 2017 tussen 12 en 15 uur beluisteren via foutemuziekradio.nl in de presentatie van Ferry Eden.

Weblink: Radio Mi Amigo Top 50 5 maart 1977 als PDF file

Heb je Radio Mi Amigo Top 50 lijsten uit de eerste helft van 1977? Neem dan contact op met Ferry Eden: e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

> UPDATE 6-3-2017! Download hier de Radio Mi Amigo Top 50 van 5 maart 1977 door Ferry Eden < (beschikbaar t/m 11 maart)

Bron/tekst/afbeeldingen: Ferry Eden

Tags: Nieuws Actueel