Mi Amigo Top 50 1976 door Ferry Eden

op .

ferry1Op de laatste zaterdag van dit jaar, presenteert Ferry Eden tussen 12 en 15 uur de Mi Amigo Top 50 van 3 januari 1976. Het brengt je terug naar de tijd dat alle programma’s van deze zeezender vanaf tape kwamen, want live programma’s startten daar pas in de lente dat jaar. Bijgestaan door technicus Maurice Bokkebroek namen Peter van Dam, Stan Haag, Bert Bennett, Joop Verhoof en Michelle hun programma’s op in Playa d’ Aro. Spanje was nog één van de weinige West-Europese landen waar de medewerking aan zeezenders nog niet verboden was.


MiamigoTop030176Bovendien, de aanwezigheid van de Mi Amigo studio bracht Playa d’Aro tot bloei. De daar opgenomen tapes, kwamen een week later ‘op mysterieuze wijze’ aan boord van het zendschip in de Thamesmonding.

De Top 50 werd in die dagen gepresenteerd door Peter van Dam en op zaterdagmiddag tussen 2 en 5 uitgezonden via de 259 meter van de middengolf.

Niet alle platen waren aanwezig en verkrijgbaar in Spanje, in deze aflevering 102 van de Top 50 ontbraken er twee. In de retroversie van deze Top 50 worden ze natuurlijk allemaal gedraaid; van Sailor, Dave, Eagles, ELO, en Queen tot Reinhard Mey, Boney M, Peter Schaap, KC & The Sunshine Band en David Bowie. De reclames in het programma zijn authentiek en samen met veel originele jingles brengt dit je 41 jaar terug in de tijd.

Veel plezier met de Mi Amigo Top 50 op zaterdag 31 december 2016 tussen 12 en 3 bij www.foutemuziekradio.nl


UPDATE: download hier de Radio Mi Amigo Top 50 van 3 januari 1976 door Ferry EdenAfbeelding: Ferry Eden (Copyright: Ferry Eden)

Afbeelding: Radio Mi Amigo Top 50 van 3 januari 1976 (Archief: Ferry Eden)

Bron/tekst: Ferry Eden

Tags: Nieuws Actueel