Radio Mi Amigo via eigen KG zender

op .

keezerRadio Mi Amigo International brengt het geluid van de zeezenders terug via zenders in de de korte golf, middengolf en FM. Een aantal voormalig zeezender DJ's werken mee aan de programma's van Radio Mi Amigo International. Zoals Peter van Dam, Lion Keezer, Johnny Lewis en Ron O'Quinn. Voormalig Radio Caroline DJ Lion Keezer houd ons regelmatig op de hoogte over de ontwikkelingen rond Radio Mi Amigo International. Het station heeft vanaf 30 oktober de beschikking over een eigen korte golf zender via 6085 khz.Radio Mi Amigo International -het snelst groeiende AM Radiostation van Europa- neemt per 30 oktober a.s. een eigen zender in gebruik op de korte golf: 6085 khz, iedere dag, van 9 uur ’s ochtends tot 6 uur ’s avonds. Vooralsnog alleen overdag, i.v.m met de winter ontvangstcondities in de 49 m band. Radio Mi Amigo International is via 5 web streams ook online 24/7 te volgen. De antennes -in Duitsland- zijn gericht op west Europa, maar ook ver daarbuiten is het signaal vaak prima te ontvangen.

De internationale DJ’s van Radio Mi Amigo International zijn grotendeels afkomstig van de voormalige zeezenders Radio Caroline, Radio Mi Amigo, Radio England en de Voice of Peace. Hun vakmanschap en het verfrissende Free Radio format -wel met de techniek van vandaag- trekt al geruime tijd een sterk groeiend aantal luisteraars in heel Europa en zelfs daarbuiten.

De eigen zender maakt ook mogelijk dat in het weekend, zowel op zaterdag als op zondag, gedurende de gehele dag gepresenteerde programma’s worden uitgezonden. Iedere weekdag is er om 14:00 uur het gepresenteerde programma ‘Hello Europe!’, dat bovendien om 7 uur ’s avonds wordt herhaald op 3985 kHz (75m band). Op zondagmiddag worden de uren van 12:00 tot 16:00 uur bovendien ook gerelayeerd via een extra zender op 7310 kHz (41m band)

Buiten de gepresenteerde uren zendt Radio Mi Amigo International een verrassende muziekselectie uit - platen zoals die gemaakt en gedraaid werden tussen ca 1964 en 1988, de gouden tijd van de zeezenders, met veel zeldzame vergeten juweeltjes maar -dankzij het Free Radio concept- in een natuurlijke flow ook met latere muziek die bij het station past.

Gedurende maand november zullen de gepresenteerde weekendprogramma’s gelijktijdig ook nog op de oude frequenties 6005 en 7310 kHz te horen zijn om de overgang te vergemakkelijken.

Ook zal in november de 1485 AM middengolf zender in Riga (gericht op Scandinavië) meer vermogen krijgen en verhuizen naar een nieuwe golflengte van 1476 AM. Daarop zal naar alle waarschijnlijkheid ook dagelijks in de avond uren worden uitgezonden, maar het definitieve schema daarvan wordt pas na de testuitzendingen in november vastgesteld.

In de nabije toekomst kunnen nog verdere uitbreidingen worden verwacht, ook daarover later meer.

Aanstaande zaterdag (20 - 22 uur) is er een speciale, extra krachtige op Europa gerichte, uitzending op 6120 kHz (met 100 kW via het relay station in Armenië) waar alle bijzonderheden en het nieuwe winterschema worden geïntroduceerd.

Zie ook: www.radiomiamigointernational.com


Foto: Lion Keezer aan boord van de MV Mi Amigo (Copyright: Lion Keezer)

Bron/tekst: Lion Keezer

Tags: Nieuws Actueel